Sina Najafi – Cabinetul Curiozitatilor @ Pavilion Unicredit

  • by

najafi cabinet

Sina Najafi: CABINETUL CURIOZITATILOR

Joi, 15 Octombrie, 2009, 19.00

la Pavilion Unicredit

Discutia va examina strategiile folosite in revista Cabinet pentru a incuraja o “cultura a curiozitatii” ce evoca, in cuvintele lui Michel Foucault, “o grija pentru ceea ce exista si ce ar putea exista; o disponibilitate de a vedea lucrurile ce ne inconjoara ca bizare si singulare; o neincetata determinare de a elimina familiaritatile si de a privi altfel aceleasi lucruri; o fervoare in a intelege ceea ce se intampla si ceea ce trece; o usurinta in ceea ce priveste ierarhiile traditionale ale importantului si ale esentialului.”

Considerata una dintre cele mai interesante reviste de cultura si arta contemporana din lume Cabinet se afla la numarul 34. Editata la New York, revista este ditribuita in toata lumea si a primit numeroare premii.

Sina Najafi este redactor-sef al revistei Cabinet si directorul editorial al Cabinet Books. De asemenea, Najafi a curatoriat sau co-curatoriat un numar de expozitii, dintre care “Jucarii filozofice” (Apex Art, 2005), “Muzeul testarii proiective a personalitatii” (Manifesta 7, Trento, 2008), “Loturi incomplete: Reanalizand proprietatile false ale lui Gordon Matta-Clark” (White Columns si Queens Museum of Art, 2005) si expozitia itineranta “Spectacolul sculpturii din hartie” (2003-2007). A predat la Cooper Union, Yale si RISD si are diplome in literatura comparata de la Princeton, Columbia si NYU.

www.cabinetmagazine.org

EVENIMENTUL ESTE SUSTINUT DE CEC ARTS LINK (www.cecartslink.org). Multumiri speciale lui Tamalyn Miller and Fritzie Brown.


Prelegerea este parte a “Exploring the Return of Repression”, proiect curatoriat de Razvan Ion. Prelegere in limba engleza.
Expozitia poate fi vizitata pana pe 22 Noiembrie 2009, la PAVILION UNICREDIT.

Image: Cabinet magazine, no. 34, Testing, 2009. Courtesy of the magazine.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)