Workshop Zorobabel

  • by

zorobabelWorkshop ZorobabelWorkshop Zorobabel

După ce vreme de trei ediţii Anim’est a prezentat cele mai bune filme de animaţie ale anului, după ce anul trecut atelierul de animaţie 2D a avut un foarte mare succes, anul acesta, din nou, festivalul vă propune, timp de 5 zile, un work-shop de animaţie. Între 5 şi 9 octombrie, la Librăria Cărtureşti din str. Verona, vă dau întâlnire trainerii de la Zorobabel – Belgia.

Workshop-ul de benzi desenate şi filme animate Zorobabel a văzut lumina zilei în aprilie 1994, la iniţiativa unor creatori care au dezvoltat un proiect pedagogic, ce-şi propunea să transforme animaţia într-o formă de educaţie. De aceea, unul dintre scopurile animatorilor de la Zorobabel este de a-i ajuta pe elevi să înţeleagă nu doar o parte din tainele realizării filmului, dar şi implicaţiile sale sociale şi culturale.

Cu o experienţă de 15 ani în lucrul cu copii şi tineri, trainerii Zorobabel colaborează frecvent cu centre culturale (Foyer Culturel d’Evere, Centre Culturel Jacques Franck), şcoli (Académie des Beaux-Arts Jean-Jacques Gaillard, Athénée Royal de Schaerbeek, Decroly, ZEP of Forest and Saint-Gilles) sau centre sociale (Le Douzerome, Le Crac, le Centre de Formation des Animateurs, l’Agence de Prévention du Sida, Le Monde au bout des doigts), obţinând rezultate excelente la nivel educaţional, dar şi artistic. Astfel, o parte dintre filmele realizate în cadrul acestor workshop-uri au fost invitate în festivaluri şi chiar premiate.

Caroline Nugues-Bourchat şi Marie-Rose Vella vor încerca să arate că tehnica realizării filmelor de animaţie, ce poate să pară inaccesibilă, nu este de neînţeles. Ele vor explica şi proba în practică cu participanţii, fiecare dintre paşii de la o temă dată la un film animat. Rezultatul workshopului, adică cele 15 creaţii ale participanţilor, vor putea fi vizionate la finalul lucrului.

Cei interesaţi se pot înscrie până în data de 20 septembrie trimiţând la adresa workshop.animest@gmail.com datele personale, o scrisoare de intenţie şi, dacă e cazul, filme animate realizate anterior. Mai multe detalii despre condiţiile de înscriere, pe www.animest.ro.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)