Mike Reiss, creatorul The Simpsons, la Animest 2009

  • by

mike reisssimpsons

Scenaristul si producatorul american Mike Reiss, unul dintre creatorii celebrului serial animat “The Simpsons”, al lung metrajului “Simpsons: Filmul”, al spectaculosului “Ice Age: Dawn of the Dinosaurs” sau al controversatului “Queer Duck”, vine la Bucuresti pentru a sustine un masterclass de exceptie si a-si prezenta doua dintre lung metrajele-hit in cadrul unor proiectii-eveniment marca Animest.

Astfel, luni, 5 octombrie, incepand cu ora 14:00, la Cinema Union, studentii la film, iubitorii de cinema, dar si jurnalistii sunt asteptati la masterclass-ul Mike Reiss pentru a afla mai multe despre povestile si productia filmelor de animatie din Statele Unite, dar si pentru a putea discuta cu renumitul producator si scenarist despre filmele si cariera acestuia.

queer duck

Informatii complete despre programul, filmele, locatiile si invitatii Anim’est 2009 se gasesc pe site-ul oficial al festivalului, www.animest.ro.

Născut în 1960 şi absolvent al prestigioasei Universităţi Harvard, Mike Reiss s-a remarcat mai întâi scriind în reviste de umor studenţeşti. La redacţia The Harvard Lampoon l-a cunoscut pe Al Jean, cu care avea să împartă camera în facultate şi, mai târziu, să lucreze la Simpsons. Unul dintre cei mai apreciaţi scenarişti americani de televiziune ai anilor ’80, Reiss a revoluţionat divertismentul TV în anii ’90, alături de colegii săi de la Simpsons, împreună cu care a fost răsplătit cu 4 Premii Emmy la categoria „Cel mai bun serial de animaţie”, în 1989, 1991, 1995 şi 2001. În ultimii 15 ani, Reiss a susţinut câteva zeci de conferinţe şi masterclass-uri despre comedie, televiziune, scenaristică sau culisele Simpson la diferite universităţi americane şi europene.

Programul lui Mike Reiss la Anim’est include şi întâlniri cu publicul de la Cinema Patria la proiecţiile-eveniment cu Simpsons: Filmul; The Simpsons Backstage Tour – o prezentare savuroasă a culiselor celebrului serial şi Queer Duck: Filmul – programate duminică, 4 octombrie, de la 18:30, 20:30, respectiv 22:30.

Unul dintre titlurile-şoc ale selecţiei Anim’est din acest an, Queer Duck: Filmul este lung metrajul de un umor exploziv care continuă serialul animat cu acelaşi nume, creat de scenaristul Mike Reiss. Filmul abundă în replici cu conotaţii sexuale scandaloase, o cascadă de stereotipii din viaţa comunitătii gay din America, dese referinţe (în stilul consacrat de Reiss în The Simpsons) la aproape orice: filme clasice, emisiuni de televiziune americane binecunoscute, politicieni, sportivi, vedete pop, istorie. Ironizând acid societatea americană a zilelor noastre, Queer Duck este deja un lung-metraj cult peste Ocean, care a făcut înconjurul festivalurilor neconvenţionale din Europa, Statele Unite şi Asia.

Prezenţa lui Mike Reiss la Bucureşti a fost posibilă cu sprijinul Centrului Cultural American din Bucureşti, partener de tradiţie al Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 2-11 octombrie 2009 la Bucureşti, fiind găzduită de Cinema Patria, Cinema Elvira Popescu, Cinema Union şi Open Air Cărtureşti (Grădina Verona). Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Estenest şi susţinut de Ogilvy.

Leave a reply (we review all comments)