Aniversarea de 5 ani a Platformei AVmotional

Aniversarea de 5 ani a Platformei AVmotional

Aniversarea de 5 ani a Platformei AVmotional

Pe 26 septembrie 2009, o data cu implinirea a cinci ani de activitate, AVmotional organizeaza un eveniment aniversar care include lansarea DVD-ului AVmotional 2009 si renumitul performance audio-vizual live “d.o.a.t” (Death Of A Typographer) al artistului german Byetone (Raster-Noton) precedat de doua performance-uri ale artistilor romani Bogdan & Cote si Flat Hero.

26 septembrie, ora 21:00
MNAC/Mediatheque, etajul 4
Intrare: 30 Ron, DVD inclus in pretul biletului

Creata in 2004, AVmotional este o platforma ce urmareste prezentarea si promovarea de productii si initiative din sfera muzicii electronice, experimentelor audio-vizuale, VJ-ingului si artei interactive, atat romanesti cat si internationale.

In cei cinci ani de la lansare, platforma si-a castigat o popularitate larga si a initiat, practic, scena romaneasca de audio-vizual. Cu o activitate ce acopera trei editii ale festivalului AVmotional, lansarea primului DVD AVmotional (2004-2006), 14 editii AVion – o serie modulara de evenimente educationale/sociale dedicate atat profesionistilor in domeniu cat si pasionatilor, si alte cateva evenimente AV, AVmotional au prezentat in premiera, pana in prezent, peste 50 de proiecte audio-vizuale prin participarea a peste 70 de artisti din toata lumea.
Lansarea noului DVD AVmotional, o selectie a celor mai inovatoare si interesante proiecte audio-vizuale romanesti din ultimii doi ani.

DVD-ul AVmotional 2009 compileaza cele mai bune proiecte de VJ-ing si de AV interactiv create in perioada 2008-2009. Materialul dezvaluie, pe de-o parte, posibilitatile interfetelor contemporane dintre sunet si imagine si, pe de cealalta parte, modalitati de implementare a noilor tehnologii in arta audio-vizuala si cultura de VJ-ing.
Aceasta compilatie joaca un rol important in promovarea artistilor romani si a artei contemporane romanesti la nivel local si international. DVD-ul urmeaza sa fie promovat pe scara larga si va fi trimis celor mai importante institutii de arta, centre culturale, muzee de arta si galerii, organizatii, cat si curatorilor. Printre artistii ale caror lucrari apar pe acest material ii veti gasi pe Makunouchi Bento, Paul Desirdan, Adrian Diac, Yvat, Silent Strike, Brazda lui Novac, Dreamrec, Cote, Matze, Rolf, Aaron, DJ Vasile, Bogdan, Vali Chincisan, Cinty, Corrupt Dream, mika, Minus, The Pixels, Dan Vezentan, TVCrash, Cugin&Aneb, Ana-Maria Huluban, Dilmana si Andy Sinboy.
Seara va incepe cu screening-ul DVD-ului Avmotional 2009 si va continua cu performance-uri audio-vizuale ale artistilor romani Bogdan & Cote si Flat Hero.
Main act-ul revine invitatului special al evenimentului, artistul german Olaf Bender aka Byetone, fondator si reprezentant al label-ului Raster-Noton, care va performa live renumitul sau proiect audio-vizual “d.o.a.t.” (Death Of A Typographer).
Noaptea continua sa fie tanara la after-party, unde vor mixa Bogdan si Logan (Haules Baules).

Links:
http://blog.avmotional.com/update/
http://www.myspace.com/benderbyetone
http://www.raster-noton.net

Video:
http://www.playgroundmag.net/especial/6062/byetone-en-sonar-filmacion-en-exclusiva

Tags:

4 thoughts on “Aniversarea de 5 ani a Platformei AVmotional”

  1. Pingback: AVmotional DVD 2009 | Modernism

  2. Cateva detalii:

    21:00
    lansare & screening:
    AVmotional DVD 2009

    23:00
    AV LIVE performance-uri:

    Flat Hero, RO
    Bogdan& Cote,RO
    BYETONE (Raster-Noton),DE

    DJ set:
    Bogdan&Logan (Haules Baules)

    Feed by OTA

  3. Pingback: AVmotional DVD 2009 | Feeder

Leave a reply (we review all comments)