Michele Bressan & Bogdan Girbovan – Memories 4 free

Michele Bressan & Bogdan Girbovan - Memories 4 free

CIAC – Centrul International pentru Arta Contemporana, Bucuresti
 si THE ARK – Bursa Marfurilor în cadrul proiectului cultural SPAŢIU EXPERIMENT

prezintă:

MEMORIES 4 FREE

Artişti: Michele Bressan şi Bogdan Gîrbovan
Curator: Raluca Nestor

Vernisaj marti 22 septembrie, ora 20.00 Galeria THE ARK subsol – Calea Rahovei 196A, sector 5 Bucuresti

“Pentru a sonda ipoteza potrivit căreia o fracţiune de om (dacă nu chiar omul însuşi cel puţin, într-o oarecare măsură, eliberat de condiţionările cotidiene) ar putea fi interceptată urmărind pista individului în vacanţă, proiectul MEMORIES 4 FREE propune o investigaţie asupra imaginarului estival. Inevitabil, investigaţia porneşte cu o definiţie: definiţi o călătorie, trip sau vacanţă. Căutaţi o conexiune între aceasta şi realitate! Întrebare: Să fie vorba de mai mult decât o altă poveste semifabricată? Mai mult decât unul dintre scenariile gata scrise ale agenţiilor de turism: all inclusive la bulgari cu familia, la noi la două stele, de fiţe la Mamaia, în Tenerife cu o firmă fantomă care dispare cu banii clienţilor?
În registru fenomenologic ne-am putea întreba: care este trip-ul cel mai trip? Cum ne apropiem mai mult de adevăr, deplasându-ne sau dimpotrivă rumegând ciuperci prăvăliţi pe linoleu’ unei garsoniere sufocate de caniculă? Pentru tipicul individ al societăţii de consum o vacanţă adevărată înseamnă dovezi. Dovezi palpabile, cuantificabile, ce pot fi înghesuite sub noţiunea umbrelă a amintirilor: amintiri de tip nou, amintiri consumiste” Raluca Nestor

cult decorations
michele bressan

Tags:

8 thoughts on “Michele Bressan & Bogdan Girbovan – Memories 4 free”

 1. fost si vazut, excelent, felicitari!

  Titza are dreptate (si Andi): multa incordare inutila. Acest lucru se datoreaza unor interventii lipsite de sens si stil (missy).

  Macar sa “intre in viata noastra (artistica)” mai multi ca cei 2. Imaginile din expo au fost pt mine si alti cativa prieteni o adevarata “gura de aer”, imaginea cu lebedele (cred a lui Michele Bressan) este superba, merita vazute.

  Totusi textul curatorial un pic “prea mult” si pacat de filmele proiectate, nu se prea vedeau pe peretii de beton…

  Bafta!

 2. si oricum pana la urma cine sunt bressan si girbovan si ce cauta ei in viata mea? 🙂

  foarte bine ca fac fotografie si ca sunt promovati. poate ca si tu, missy, intr-o buna zi, vei fi promovata si vor veni altii care sa spuna ca ceea ce faci este “naspa”. that’s the way it goes

 3. Missy, Michele Bressan şi Bogdan Gîrbovan sunt printre putinii din Romania care fac asa ceva.

  Criteriul valoric nu are ce cauta in discutie, cat timp sunt intre putinii care se ocupa de promovarea acestui tip de demers.

  Orice comentariu care incearca sa sublinieze valabilitatea sau invalabilitatea celor doi nu isi gasesc rostul. Momentan ei exista si promoveaza discursul public si conceptul de expunere in format public.

  PS: Sa nu uitam ca mimetismul este esential in formarea unei culturi critice. E necesar sa se copieze si sa se incerce orice pana se formeaza discernamant.

 4. eh, acum nu trebuie sa devenim agresivi cu missy, daca pentru ea fotografia “de arta” inseamna numai Cosmin Bumbutz si Gabriel Hennesey……:))

 5. Missy, vai de capul tau….mai simplu sa critici tot ce-ti iese in cale ( “totul este furat” :)), asta a fost chiar tare, furat de la cine? cand se poate considera fotografia “furata”?) decat sa pui si tu mana si sa arati ce poti, sa produci tu “marea schimbare” ?

  Nu reiese nicaieri ca cineva ii considera (sau ca s-ar considera singuri) “mari artisti in devenire”, asta este o garnitura servita de tine, doar de flame, ca pe Mirc-ul de pe vremuri.

  Imi place sa acord o sansa inainte sa critic, in general. dar daca tot este “asa” iti pot spune ca tocmai tu nu ai habar de “cultura fotografica”, si cu atat mai putin de ceea de pe “scena romaneasca”. Daca ar fi asa ti-ai da seama ca sunt 2 persoane care muncesc si se zbat in sensul asta (pe bresan l-am tot vazut in diferite evenimente) si ai mai lasa atitudinea asta uracioasa.

  Daca vrei lucruri palpabile cred ca ai putea incepe cu tine, seara la Tv, cand se culca ai tai, in acest fel poate reusesti sa exorcizezi din frustrarile astea: “nu ma intereseaza canicula si nici halatele roz ale celor doua doamne. nu e nimic spontan, poate daca una dintre doamne ne arata ceva carnita era mai palpitan”.

  O analiza excelenta,o parere pertinenta! Felicitari.

  Andi

 6. sincer,cei doi tineri “mari artisti in deveniere” cum se considera nu prea prezinta f mult interes. nu vin cu nimic nou, cu nimic interesant si totul este furat, asta in cazul in care privitorul are cat de cat ceva cultura in domeniul fotografiei. mult prea multi “artisti” in ro. asa ca trip-ul nu e interesant, nu e palpitant si nu ma intreb ce e aia o vacanta la 2 stele. nu ma intereseaza canicula si nici halatele roz ale celor doua doamne. nu e nimic spontan, poate daca una dintre doamne ne arata ceva carnita era mai palpitant. of of of, ce mai trece drept fotografie de arta. dovezi palpabile? la ce? sincer……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.