Hello Pitesti – Scurte, bune si destepte

scurte bune destepte

Prima editie a festivalului de filme de scurt-metraj “HelloPitesti – Scurte, bune si destepte” va debuta pe 4 septembrie 2009 in Piata Primariei din Pitesti, va dura trei zile si va beneficia de o selectie valoroasa de filme de scurt-metraj de la Institutul Cultural Roman, de o sesiune de spoturi publicitare marca DaKINO si de „Seara Cristian Nemescu si Andrei Toncu”, o seara speciala dedicata filmelor de scurt-metraj ale cineastilor Cristian Nemescu si Andrei Toncu.

Organizat de www.hellopitesti.ro, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, Societatea Culturala NexT si Fundatia DaKINO, festivalul de scurt-metraje „HelloPitesti – Scurte, bune si destepte” (S.B.D.) este primul eveniment de proiectie de scurt-metraje in aer liber din Pitesti, fiind si unicul proiect care ofera publicului pitestean o alternativa la tiparul clasic de eveniment concertistic.

In fiecare seara, proiectia de scurt-metraje din Piata Primariei va incepe la ora 20:45 si se va intinde pana spre orele 23:30. Vineri si sambata vor fi prezentate publicului filme scurte, bune si destepte, urmand ca festivalul sa se incheie duminica seara cu o proiectie speciala, dedicata memoriei regizorului Cristian Nemescu si a sound-designer-ului si compozitorului Andrei Toncu. In cadrul acestei proiectii vor fi prezentate o serie de scurt metraje realizate de cei doi cineasti, printre care Poveste la Scara C (regia Cristian Nemescu, inregistrare sunet Andrei Toncu), Marilena de la P7 (regia Cristian Nemescu, sound-design Andrei Toncu), Lampa cu caciula (regia Radu Jude, sound-design Andrei Toncu).

In plus fata de proiectia de scurt-metraje, cu incepere de la ora 17:00 in ziua de vineri, respectiv ora 16:00 in zilele de sambata si duminica, publicul va putea participa la variate concursuri cu premii si la karaoke si va asista la un show de „extreme sports” – role, bike, skate – vineri 4 septembrie, o demonstratie de graffiti cu grafferi pitesteni si bucuresteni – sambata 5 septembrie si o expozitie de fotografie a tinerilor pitesteni pasionati de arta fotografica – duminica 6 septembrie.

Programul evenimentului:

Vineri, 4 sept:
17:00 – 19:30 : Concursuri cu premii (Exemple: Sac Olimpics – concurs de alergat in sac, Push the roaba – concurs de viteza pe echipe, Dansul portocalei – dans cu portocala intre fruntile a doi parteneri, Sprint – concurs pe echipe, alergat cu franghia legati de picior)
18:30 – 20:30 – Extreme Sports – Show de aggressive rolling, skate, bike.
20:45 – 23:45 – Proiectie filme de scurt-metraj si spoturi premiate.
Proiectie scurt-metraje – Selectie ICR cu sprijinul UNATC: Picnic, r. Raluca Mirescu, 14 min, Renovare, r. Paul Negoescu, 25 min, Interior scara de bloc, r. Ciprian Alexandrescu, 16 min, Plictis si Inspiratie, r. Igor Cobileanski, 10 min, Un barbat urmareste o femeie, r. Gabriel Achim, Ivo Baru, Alex Mavrodineanu, Ciprian Alexandrescu, Paul Sorin Damian, Catalin Leescu , 35 min, Palmele, r. George Chiper, 17 min

Sambata, 5 sept.:
16:00 – 18:00 : Concursuri cu premii (Exemple: Alergat cu bolul plin de apa, Scaunele dansatoare, Alergat cu oul in lingura, Dutch National Sport – introducerea unui cui intr-o sticla cu gat ingust, Speedy Drinking Pai – concurs de viteza bautul berii cu paiul)
17:30 – 20:45 : Demonstratie de graffiti (10 grafferi vor face art of work pe panouri amplasate in Piata Primariei)
19:00 – 20:30 : KARAOKE
20:45 – 23:45 : Proiectie filme de scurt-metraj si spoturi publicitare.
Vor fi prezentate scurt-metrajele (Selectie ICR cu sprijinul UNATC): La drumul mare, r. Gabriel Sirbu, 20 min, Fata galbena care rade, r. Constantin Popescu, 15 min, Radu + Ana, r. Paul Negoescu, 4 min, Bric – brac, r. Gabriel Achim, 20 min, Fabulosul destin al lui Toma Cuzin, r. Paul Negoescu, 11 min, Danutz pleaca pe vapor, r. Radu Potcoava, 27 min

Duminica, 6 sept.:
16:00 – 18: 30 : Concursuri cu premii
17:00 – 20:30 : Expozitie de Fotografie dedicata tinerilor fotografi.
19:15 – 20:30 : KARAOKE
20:45 – 21:50 : “Seara Cristian Nemescu si Andrei Toncu” – o proiectie speciala, dedicata memoriei regizorului Cristian Nemescu si a sound-designer-ului si compozitorului Andrei Toncu.
In cadrul acestei proiectii vor fi prezentate o serie de scurt metraje realizate de cei doi cineasti, printre care Poveste la Scara C (regia Cristian Nemescu, inregistrare sunet Andrei Toncu), Marilena de la P7 (regia Cristian Nemescu, sound-design Andrei Toncu), Lampa cu caciula (regia Radu Jude, sound-design Andrei Toncu).
22:00 – 23:45 : MAKING OF…. si proiectie filme de scurt-metraj.
Selectie ICR, cu sprijinul UNATC: Palmele, r. George Chiper, 17 min, Batai de inima, r. Raluca Mirescu, 13 min, Cand se stinge lumina, r. Igor Cobileanski, 8 min, Inainte si dupa 1989, r. Andrei Cohn, 24 min, Lungul drum spre casa, r. Anamaria Chioveanu, 20 min, Challenge Day, r. Napoleon Helmis, 10 min.

„HelloPitesti – Scurte, bune si destepte” este un eveniment organizat de www.HelloPitesti.ro, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman cu sprijinul UNATC, Societatea Culturala NexT si Fundatia DaKINO cu sprijinul Primariei Municipiului Pitesti.
Pentru mai multe detalii despre program si partenerii evenimentului, vizitati: www.hellopitesti.ro sau la telefon 0729.906.148.

Tags:

6 thoughts on “Hello Pitesti – Scurte, bune si destepte”

  1. Well.. dat fiind ca e primul eveniment de gen, si o alternativa la ideea clasica de concert, eu cred ca o sa fie un succes.

    Michael Shumacher s-a nascut cu volanul in mana, dar probabil nu a condus pana la 2 ani. So, it’s a first time. Give it a chance.

  2. In spatele cortinei lucrurile stau altfel. Organizatorii nu cunosc pasii sau nu vor sa-i comunice. Participantii benevoli sunt indusi in eroare.
    De ce nu ma surprinde din partea organizatorilor? Nu pot sa va spun s-o tineti tot asa . Poate cineva vrea sa se schimbe ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.