Skip to content

Ecranul Comunitar

  • by

ecran comunitar

Vecinii te invita la film

Fundatia Ratiu Romania organizeaza de marti (11 august) pana joi (13 august) proiectii de filme sociale in aer liber, in fata Monumentului Eroilor din parcul Carol Bucuresti. Proiectul, Ecran Comunitar, se desfasoara sub forma unui eveniment de arta comunitara, si ofera, pe langa 270 de minute de filme, patru tipuri de ateliere de arte vizuale, info point pe teme comunitare si harti ale sectoarelor Bucurestiului cu… legenda.

Proiectul „Ecran comunitar” derulat in cadrul platformei de Implicare Sociala prin Arta propune abordarea unor probleme sociale prin intermediul mijloacelor creative. Problemele cu grad de frecventa ridicat identificate in Bucuresti, cu accent pe sectorul 4, sunt violenta in scoli, lipsa de adaposturi pentru seniori, lipsa locurilor de parcare suficiente, consum de droguri de mare risc si cainii fara stapan.
Filmele sunt scurt metraje, documentare si animatie, atat castigatoare ale unor premii cat si create de adolescenti in cadrul unor proiecte de implicare civica. Proiectiile au loc in fiecare dintre cele trei zile, cu incepere dela ora 21.30. Pana atunci, plimbaretii pot alege intre ateliere, info point si harti, incepand cu ora 17.00.
Filme sociale
Aerul, libertatea si normalitatea, Orasul nimanui si Normalitatea au fost create de Asociatia Komunitas in cadrul unui proiect care promoveaza educatia non-formala impotriva discriminarii prin mijloace audio-video si ideea ca tinerii pot fi ei insisi mass-media (be-the-media).
Un alt film social ce va fi proiectat in prima zi este Vineri in jur de 11 al regizoarei Iulia Rugina, cel mai premiat film al Festivalului International de Film Studentesc “CineMAiubit” editia X (2006), o poveste despre violenta, indiferenta si absurditatea societatii moderne.

Ultima zi se va incheia cu singurul lung metraj al evenimentului, Apocalipsa dupa soferi al lui Alexandru Solomon, productie originala HBO, un documentar despre circulatia din Bucuresti si despre urmarile pe care le poate avea violenta in trafic.
Harti pe sectoare
Continuand proiectul Bucurestiul cu legenda Fundatia Ratiu va pune la dispozitia bucurestenilor harti de mari dimensiuni reprezentand toate cele sase sectoare, acestia putand sa isi aduca aminte de intamplari fericite din viata lor, care au avut loc in capitala, si sa le marcheze pe harta.
Info point
Dupa formula punctelor de informare electorala, unde se strang plangeri si sesizari privind diverse probleme aparute in comunitate pentru a fi rezolvate de reprezentantii institutiilor publice abilitate, Ecranul Comunitar ofera un asemenea punct, pe care il pune la dispozitia tuturor celor interesati de realitatile sociale in care traiesc si prin intermediul caruia centralizeaza opinii din comunitate. Acestea vor reprezenta un material centralizator de idei ce se va constitui in resursa de documentare pentru proiectele ulterioare ale Fundatiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version