The Herbaliser la Tuborg Green Fest

herbaliser

Hip-hop-jazz cu The Herbaliser la Tuborg Green Fest!

The Herbaliser, pionierii hip-hop-ului pe beaturi de jazz instumental, vor concerta la Bucuresti in cadrul Tuborg Green Fest, alaturandu-se trupelor Guano Apes, Chicane si Zdob si Zdub pe afisul festivalului. Tuborg Green Fest se va desfasura intre 4 si 6 septembrie in Parcul Izvor din capitala, accesul publicului in spatiul de festival fiind gratuit.

Site-ul www.tuborg.ro in aceasta perioada este dedicat Tuborg Green Fest si sta la dispozitia tuturor celor care doresc sa afle mai multe informatii despre eveniment si detalii despre trupele care vor fi prezente in cadrul festivalului.

Avand idoli precum James Brown, Dj Premier sau Serge Gainsbourg, The Herbaliser s-a nascut la inceputul anului 1990, in partea de vest a Londrei, la initiativa lui Jake Wherry si Ollie Teeba. Cea mai cunoscuta trupa a label-ului independent Ninja Tune, The Herbaliser sunt exponentii unui nou stil muzical, un melanj inedit de hip-hop, rare groove, funk si jazz. Grupul londonez are la activ opt albume, incluzand si doua compilatii, pentru seria Ninja Tune’s Solid Steel si un Live Mix pentru cel mai cunoscut club din Londra, Fabric. Primul album al trupei, intitulat „Remedies”, a fost lansat in 1995 si a devenit rapid un clasic al scenei underground londoneze, o influenta majora asupra acestui tip de muzica in anii ce au urmat. „Blow Your Headphones” si „Very Mercenary” au fost urmatoarele materiale semnate The Herbaliser, lansate in 1997 si respectiv 1999, membrii trupei incepand inca din aceasta perioada sa se axeze din ce in ce mai mult pe show-urile live.

Anul 2000 a adus lansarea dublului album „Session 1”, pe care The Herbaliser a inclus numeroase interpretari live din cadrul festivalurilor la care au participat, marcand evolutia grupului britanic de la un proiect de studio la o trupa complexa, cu un show live incitant. Albumul „Session 1”a fost deosebit de bine primit de public si de critici, ziarul The Guardian caracterizand materialul drept „o dovada clara ca acest tip de muzica suna mai bine interpretat de muzicieni decat de un sampler.” In 2002 este lansat albumul „Something Wicked this Way Comes”, un cocktail de ritmuri instrumentale si British hop, descris de critici „colosal si cinematografic”. Intre cele doua albume de remixuri facute pentru Solid Steel in 2004 si pentru clubul Fabric in 2006, trupa a lansat materialul „Take London”, un mix unic de soul-funk, reggae si hip-hop, care prin colaborarea pentru piesa „Lord, Lord” a marcat revenirea lui Roots Manuva pe scena muzicala. Avandu-i alaturi pe Ralph Lamb si Andy Ross de la Easy Access Orchestra 2008, The Herbaliser a lansat in 2008 materialul „Same As It Never Was”, un album inovator si eclectic, descris de Jake Wherry drept „un album inspirat din hip-hop, dar in acelasi timp mult mai extins si evoluat, deoarece orizonturile noastre muzicale si emotionale s-au schimbat la randul lor, au evoluat”. In prezent, trupa lucreaza la cel de-al doilea material live, „Session Two”, continuarea materialului, „Session 1”.

De asemenea, alaturi de propriile proiecte de studio, The Herbaliser a avut numeroase colaborari si proiecte, printre acestea fiind incluse si producerea temei muzicale pentru Motorola, soundtrack-ul filmului „Snatch” al lui Guy Ritchie si al joculului Tony Hawk’s Underground.

Grupul The Herbaliser va concerta toamna aceasta in cadrul Tuborg Green Fest, alaturi de Guano Apes, Chicane si Zdob si Zdub. Produs de Emagic, festivalul se va desfasura in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Bucuresti, accesul publicului fiind gratuit. Tuborg, unul dintre cele mai muzicale branduri de bere din lume, si-a reafirmat acest statut la nivel international prin lansarea cu multi ani in urma a conceptului Green Fest. Tuborg Green Fest a facut inconjurul Europei si nu numai alaturi de artisti si trupe precum Red Hot Chili Peppers, Metallica, Linkin Park, Franz Ferdinand, Cypress Hill, David Guetta, Faithless, Kasabian sau Whitesnake. Atitudinea libera specifica brandului Tuborg si-a pus amprenta si asupra Green Fest, toate evenimentele organizate sub acest concept fiind adevarate manifeste impotriva rutinei, unde principiile fundamentale sunt reprezentate de show-urile live explozive, berea de calitate si atitudinea nonconformista. Anul acesta, printre evenimentele mari care poarta marca Tuborg se gasesc si Exit (Serbia), cel mai mare festival de muzica din Europa de Est, Glastonbury si Hard Rock Calling in UK sau Sunburst in Malaezia.

3 thoughts on “The Herbaliser la Tuborg Green Fest”

  1. eu nu prea vad un good job pentru ca e un amestec de stiluri muzicale….ori e rockereala ori dance? Ce naiba cauta chicane la TG fest?

Leave a reply (we review all comments)