CHICANE la Tuborg Green Fest

  • by

chicane bucuresti

Dupa Guano Apes, Chicane este cel de-al doilea headliner confirmat pe afisul Tuborg Green Fest, festival ce se va desfasura in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Capitala. Supranumit „Parintele imnurilor din Ibiza”, Chicane este unul dintre cele mai apreciate nume ale muzicii dance din lume.

Unul dintre cele mai celebre proiecte muzicale electro-dance, Chicane poarta semnatura lui Nicholas Bracegirdle, unul dintre cei mai bine cotati producatori si compozitori din lume la acest moment. Desi a fost  implicat in numeroase colaborari si proiecte („Disco Citizens”, „Rebel Transcanner” sau „Sitvac”), Nick a avut cel mai mare succes ca parte a trupei Chicane. Cu un stil puternic influentat de muzica unor mari artisti precum Jean Michel Jarre sau Vangelis, Nick a pus definitiv Chicane pe harta muzicii dance odata cu lansarea single-ului “Offshore”, considerat de catre fani si critici o piesa clasica a genului. Piesa a ocupat locul 1 in topurile dance din Marea Britanie si a fost inclusa pe cele mai importante compilatii dance din Ibiza, si pe albumul de debut Chicane, „Far From the Maddening Crowds”, devenit ulterior unul dintre cele mai cautate materiale electro-dance din lume.

Albumele lansate ulterior, precum si single-urile “Saltwater”, “Don’t Give Up” in colaborare cu Bryan Adams, „Stoned in Love” cu Tom Jones, „Bruised Water” cu Natasha Bedingfield si „Wake Up” alaturi de Keane au transformat Chicane intr-un nume de referinta pentru industria muzicala europeana.

Dincolo de proiectele de studio, Chicane este un concept muzical inedit, ce a reusit sa-si impresioneze fanii cu show-uri live senzationale, incluzand interpretari complexe din partea a diferiti solisti vocali, chitaristi, tobosari si chiar flautisti. Avand la CV concerte pe scenele unora dintre cele mai prestigioase festivaluri din Europa (Glastonbury, Creamfields sau Roskilde), Chicane a depasit limitele muzicii electronice, transformand-se intr-o adevarata experienta live itineranta.

Chicane va reveni la Bucuresti in toamna aceasta unde va concerta in cadrul Tuborg Green Fest. Produs de Emagic, festivalul se va desfasura in perioada 4-6 septembrie, in Parcul Izvor din Bucuresti, accesul publicului
fiind gratuit. Tuborg, considerat a fi unul dintre cele mai muzicale branduri de bere din lume, si-a reafirmat acest statut la nivel international prin lansarea cu multi ani in urma a conceptului Green Fest.
Atitudinea libera specifica brandului Tuborg si-a pus amprenta si asupra Green Fest, toate evenimentele organizate sub acest concept fiind adevarate manifeste impotriva rutinei, unde principiile fundamentale sunt
reprezentate de show-urile live explozive, berea de calitate si atitudinea nonconformista. Sub umbrela Green Fest au fost organizate pana acum numeroase evenimente de amploare, beneficiind de participarea unor artisti precum Red Hot Chili Peppers, Metallica, Linkin Park, Franz Ferdinand, Cypress Hill, David Guetta, Faithless, Kasabian sau Whitesnake si atragand sute de mii de spectatori in fata scenelor din Rusia, Serbia, Bulgaria, Croatia sau Ucraina. Tuborg s-a implicat de-a lungul timpului si in alte celebre festivaluri europene de muzica, precum Roskilde (Danemarca) sau Exit (Serbia).

Leave a reply (we review all comments)