CokeLive Peninsula Day 0

_dsc9663005_freedom_chris-su_foto_szentes_zagon006_freedom_chris-su_foto_szentes_zagon018_freedom_chris-su_foto_szentes_zagon023_freedom_chris-su_foto_szentes_zagon026_freedom_chris-su_foto_szentes_zagon031_freedom_chris-su_foto_szentes_zagon036_freedom_chasestatus_mc-rage_foto_szentes_zagon038_freedom_chasestatus_mc-rage_foto_szentes_zagon040_freedom_chasestatus_mc-rage_foto_szentes_zagon045_freedom_chasestatus_mc-rage_foto_szentes_zagon054_freedom_chasestatus_mc-rage_foto_szentes_zagon065_freedom_whiteroly_foto_szentes_zagon074_freedom_whiteroly_foto_szentes_zagon076_freedom_whiteroly_foto_szentes_zagon083_freedom_whiteroly_foto_szentes_zagon087_freedom_whiteroly_foto_szentes_zagon089_freedom_whiteroly_foto_szentes_zagon

Alex Rosu ne trimite vesti de la fata locului:

Festivalul Peninsula din Targu Mures a ajuns la cea de-a sasea editie. Devenit anul acesta CokeLive Peninsula, festivalul promite 4 zile de muzica, distractie, camping si libertate. Si, in buna parte, isi respecta promisiunea.

Primul lucru pe care l-am observat de indata ce m-am dat jos din masina a fost ca toata lumea in jurul nostru vorbea maghiara. Totul este bilingv: semnele, anunturile, chiar si organizatorii. Insa in ciuda proverbialelor tensiuni dintre romani si maghiari, mai toti oamenii sunt zambitori si iti vorbesc in romana cu acelasi zambet larg.

Am trecut rapid de acest mic soc cultural si am trecut la “inspectie”: sunt foarte multe baruri si locuri de unde sa-ti iei de mancare, astfel incat cozile sunt practic inexistente. E disponibila toata gama de bauturi Coca Cola, iar berea e furnizata de Ursus (nu disperati, se gaseste si cate-un Peroni pe la cate-un bar sau in zona VIP). Preturile sunt ok – e foarte bine ca apa la jumatate este 3RON si ca este cea mai ieftina bautura. Nice.

Zona de festival este cea mai mare din Romania. Sunt doua zone mari pentru campare (in care sunt deja multe corturi) care arata foarte bine – pe o parte Muresul curge agale, pe partea cealalta un camp plin cu iarba. M-am plimbat un pic printr-o zona plina cu corturi. Atmosfera era foarte tare – aveam un sentiment pozitiv de comunitate (chiar daca nu prea-ntelegeam ce se vorbea prin jur :D) cum rar intalnesti. Cred ca sambata, dupa Nine Inch Nails, raman o noapte in camping – sunt destul de curios sa vad cum e sa campezi cu alte cateva mii de oameni la un festival.

Scena principala pare micuta, si este inconjurata de tot felul de terase sau zone ale sponsorilor, nu are delay towers (sau poate nu le-am vazut eu) si ma intreb daca va fi suficient loc pentru dezmatul ce fi-va la Prodigy. Celelalte scene sunt fix ce le spune numele – o terasa, un cort si un cort mai mare.

Joi am petrecut cel mai mult timp in sau in jurul Freedom Arena, unde ostilitatile au fost deschise de Chris.SU, un DJ de drum and bass din Ungaria care “a bagat numai drujbe”, cum ne spunea un prieten. Se pare ca in zona asta, D’n’B-ul e la putere bine – oamenilor de aici le place tare, rapid si cat mai lung cu putinta. Media de varsta de la Freedom Arena a gravitat undeva pe la 15-17 ani. Multi, multi pustani – un fel de Coki la scara mai mare.

D’n’B-ul nu m-a prins niciodata foarte tare (cu exceptia cate unui set glorios de-ale lui Aphrodite), astfel incat n-am prea fost la party-uri D’n’B prin Bucuresti; surprins am fost, deci, sa vad ca s-au inventat “pasi de dans” pentru D’n’B: pustanii stateau in cerc (cam cum faceam noi in clasa a II-a pe Coco Jumbo) si bateau pasul pe loc, intr-o hora statuta unde toata lumea stie pasii. Ba chiar se invatau unii pe altii cum sa-si miste picioarele si cum sa sara de pe unul pe altul. Daca cineva tinea mortis sa faca pe interesantul, inota un pic cu mainile. Iar – un sentiment foarte tare de comunitate care mi-a placut.

Dupa Chris.SU a venit pe scena Chase (sau Status) cu MC Rage. Toata lumea s-a inghesuit instant in fata, si s-a pornit nebunia. Chase (& Status) are un stil pe care il gasesc foarte interesant – amesteca foarte bine soundul D’n’B cu dubstep, si iese ceva foarte original. MC Rage, din pacate, n-a stralucit, si prestatia lui MC Bean de la FS cu TRG mi s-a parut cu un cap deasupra. Dupa jumatatea setului, s-a cam renuntat la dubstep, s-a marit si mai mult bpm-ul, si s-a deschis robinetul la “dezlantuire”.

Este incredibil cum au vibrat oamenii aia la d’n’b’ – cand Chase si MC Rage au vrut sa plece, mai bine de 1000 de oameni au inceput sa sara pe platforma din lemn pe care era inaltat cortul, zguduind, literalmente, tot cortul. N-au avut de ales – au mai urmat cateva melodii si explicatia “This is the last one – we need to rush to the airport and catch our flight”.

Dupa Chase, o buna parte din public s-a dus la culcare. Pierderea a fost a lor. Whiteroly a dat un set fantastic – a fost perla ascunsa a intregii seri. Whiteroly m-a impresionat aproape la fel de mult cat m-a impresionat Moderat (vorbesc strict de feeling aici, nu fac alta comparatie). Whiteroly m-a tinut in picioare de la 2:20 pana dupa 5. Executam, in mare, dansul gainii, dar nu ma puteam dezlipi. Si m-a facut extraordinar de fericit cand a mixat Pon de Floor (Major Lazer) cu Diplo Rhythm (Diplo) si Hold the Line (Major Lazer).

Pentru mine, ziua de azi (vineri) e in mare parte moarta. Astept setul lui Gojira si Layo & Bushwacka, si atractiile pe ziua de azi s-au cam incheiat.. da’ promit sa dau o tura pe la Tiesto (“Sunt masochist / Traiesc in Romania”…) – ca ultima data la Polivalenta n-am reusit sa intru.

Foto: Szentes Zágon/cokelive peninsula

Freedom Arena: Chris.SU, Chase & Status and MC Rage, Whiteroly.

5 thoughts on “CokeLive Peninsula Day 0”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.