Sub clar de luna – cinema open air

Sub clar de luna - cinema open air

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatoarea Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), împreună cu Primăria Sectorului 1, iniţiază în perioada 17-26 iulie, în Parcul Bazilescu, proiectul de cinema în aer liber – Sub clar de lună.

După 3 luni de Caravană cinematografică, cu proiecţii de film în oraşe în care mersul la cinema a fost uitat, după o ediţie TIFF cu 9 locaţii de proiecţie la Cluj-Napoca, de tip Indoor, Open Air şi Drive-in, după un TIFF Sibiu şi un TIFF Zalău Open Air în luna iunie, a venit şi rândul Bucureştiului să găzduiască o nouă iniţiativă aparte a TIFF-ului: proiecţii de film Sub clar de lună, cu intrare liberă.

Timp de 10 zile, începând de vineri 17 iulie, până duminică 26 iulie, bucureştenii vor putea viziona în Parcul Bazilescu, în fiecare seară, de la ora 22.00, câte un film atent selecţionat de organizatorii TIFF-ului.

Programul este variat, cu filme de box office ale anului 2009, precum Star Trek, Fast & Furious 4, Duplicity, dar şi cu filme mult premiate din 2008 precum Gommora, în regia lui Matteo Garrone, câştigător al Marelui Premiu al Festivalului de la Cannes şi a 5 premii in cadrul Galei Premiilor Academiei Europene de Film, printre care Premiul pentru Cel mai bun film, şi Vicky Cristina Barcelona, film ce i-a adus regizorului Woody Allen Globul de Aur pentru Cel mai bun film şi lui Penelope Cruz un Oscar pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar.
Tot în cadrul proiectului Sub clar de lună, bucureştenii care n-au avut ocazia să vizioneze documentarul lui Emir Kusturica, Maradona (2008), în care joacă însuşi Maradona, vor putea testa acest film în Parcul Bazilescu. Nici filmul italian Non pensarci (2007), în regia lui Gianni Zanasi, câştigător a 3 premii la Festivalul de la Veneţia, nu trebuie ratat.

Şi întrucât în campania de re-atragere a publicului român către cinema, Caravana Filmelor, Nunta mută a lui Horaţiu Mălăele s-a aflat printre preferatele publicului, organizatorii TIFF-ului au decis să includă acest film în programul de proiecţii Sub clar de lună, oferind bucureştenilor o nouă posibilitate de a viziona debutul în lung metraj al celebrului actor.

Sub Clar de lună – Cinema Open Air este un proiect iniţiat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc în colaborare cu agenţia Cameleon PR & Events şi sprijinit de Primăria Sectorului 1, ce continuă dorinţa organizatorilor TIFF-ului de a (re)deschide apetitul românilor pentru mersul la cinematograf.

10 thoughts on “Sub clar de luna – cinema open air”

  1. Pingback: Proiectiile “Sub clar de luna” continua în Parcul Bazilescu | Feeder

  2. E o idee foarte buna, dar nu foarte bine pusa in practica. eu a fost aseara cu gand sa vad “Paris je t’aime” si cand am ajuns acolo unii erau prinsi in capcane de ursi, picioare rupte, etc. Deci cu cat mai grozaav ideea cu atat mai mare rateul.

  3. Da, intrare platita si selectie atenta la intrare. Si o locatie mai buna va rugam. Ati vazut ce lume predomina acolo? Mai, mai sa-si instaleze corturile ?
    Jignitor, penibil si dezamagitor. In viata mea nu mai calc in asemenea locuri cu astfel de circumstante.

  4. Mi se pare o idee GENIALA!! pacat ca nu dureaza mai mult… poate ar trebuii sa se faca un astfel de ”cinema” pe tot parcursul verii (chiar daca va trebuii sa se plateasca intrarea), cu siguranta va fi o atractie a orasului.

Leave a reply (we review all comments)