coLector – teatru pornit de la obiecte-povesti

  • by

colector

De cate ori ati avut impresia ca spectacolele de teatru nu sunt ancorate in realitate, ca nu vorbesc “pe limba voastra”? coLector doreste sa schimbe aceasta stare de fapt, propunand o formula de spectacol-happening ce porneste chiar de la povesti aduse de dumneavoastra, publicul.

Prima parte a coLector a debutat in cadrul Street Delivery (12 – 14 iunie) si a continuat pana pe 24 iunie pe terasa de la Motoare, sub forma unei campanii de colectare de obiecte care nu mai sunt de folos proprietarilor, dar care au un potential teatral. Toate obiectele coLectate au fost consemnate alaturi de o intamplare din viata proprietarului, care a inclus intr-un fel sau altul obiectul.
Apoi a urmat atelierul de creatie, in cadrul caruia patru echipe de regizori, actori, scenografi si dramaturgi tineri si-au impartit coLectia de obiecte si au purces la a le dramatiza.
In fine, Duminica 05 iulie, incepand cu ora 18:30, in Gradina de Vara Capitol (str. Constantin Mille, vis-à-vis de Teatrul Mic), coLector prezinta spectacolul-happening ce a rezultat din povestile obiectelor care au insemnat ceva (mai mic sau mai mare, dar ceva) in viata unor bucuresteni.

Poate va intrebati de ce aceasta abordare: “Pentru ca exista povesti mai frumoase decat Romeo si Julieta, povesti care te-au atins mai mult, la care ai plans mai mult, care te-au bucurat mai tare – sunt povestile TALE”, spune Ilinca Harnut, coordonatoarea proiectului “coLector”.

Fie ca ati participat la campania coLector, fie ca nu, daca va intereseaza un spectacol de teatru pornit de la obiectele-povesti ale spectatorilor, intrarea este libera Duminica 5 iulie, portile Gradinii de Vara Capitol fiind deschise incepand cu ora 18:30.

iTheatre este un proiect de promovare si de sustinere a tinerilor artisti profesionisti, conceput de Asociatia Tam-Tam si finantat de Administratia Fondului Cultural National. Scopul iTheatre este acela de a atrage un public tanar si de a-l transforma intr-un partener activ si implicat al spectacolelor independente profesioniste. coLector este prima parte a programului iTheatre si este produs de Asociatia Tam-Tam, din Bucuresti. Toate persoanele care au adus obiecte-povesti sunt deja membri iTheatre, sunt invitate la happening-ul din Gradina Capitol si vor avea prioritate la viitoarele spectacole marca iTheatre.

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:
Ilinca Harnut
Coordonatoarea proiectului si membru Tam-Tam
Tel. 0722/492.898; 0767/122.718
email: itheatre@ymail.com
http://itheatre.wordpress.com

Leave a reply (we review all comments)