Grime-Dubstep Summer Slam ’09

benga

GRIME DUBSTEP SUMMER SLAM ’09
3 IULIE 2009 – 23:00
ARENELE ROMANE – OPEN AIR
LOCATIE FULL OPEN

Pe data de 3 Iulie 2009, incepand cu ora 23:00, in incinta Arenelor Romane din capitala Sound & Image Events va invita la un eveniment one-off pentru Bucuresti: Grime Dubstep Summer Slam 09. Desfasurarea muzicilor cu bass va avea loc, in premiera pentru un eveniment de profil, pe toata suprafata locatiei, in aer liber si va fi condusa de unul dintre cele mai populare nume ale scenei dubstep din acest moment: BENGA (UK), de gigantii grime-ului: VIRUS SYNDICATE (UK) aflati la prima prezenta in Romania in postura de prima piatra de temelie la baza dezvoltarii scenei grime din tara si evident, de cine altul decat eroul local: TRG (Tempa).
Alaturi de ei isi vor gasi locul reprezentantii Dubstep.ro: TOMASAN si TONY031R, de aceasta data cu un set exclusiv dubstep. Biletele de intrare costa 30 de lei in avans si pot fi achizitionate din reteaua Myticket.ro, Ticketpoint.ro sau din magazinele Diverta. La intrare pretul va fi de 50 lei.

BENGA
(Tempa, Big Apple – Londra, UK)

Pe o scena in permanenta dezvoltare in Romania, Benga, pe numele sau real Beni Uthman, se intoarce dupa prestatia exploziva din cadrul TM08Base, de aceasta data in capitala la Grime Dubstep Summer Slam 09. Nume asociat inca de la primele sale aparitii cu label-ul care l-a lansat pe Skream, Big Apple Records si cu gigantul muzicilor cu bass, Tempa Recordings, Benga si-a propagat numele la nivel international ca un echivalent absolut al inovatiei in ceea ce priveste directia luata de genul pe care il reprezinta. Soundul sau a fost catalogat de numerosi critici ai genului ca o fuziune intre stilul definit ca south-london si grime-ul din partea de est a aceluiasi oras. Contemporan cu explozia in popularitate a dubstep-ului, Benga a ajuns unul dintre putinii reprezentanti arhi-cunoscuti ai genului, la acelasi nivel cu artisti ca Skream, Caspa, Rusko sau N-Type. Cu aproape 20 de release-uri la activ, prezente pe compilatii semnate de la doamna Mary Anne Hobbs pana la N-Type sau chiar pe clasicul absolut Ammunition’s The Roots Of Dubstep, cu un proaspat remix incendiar la The Prodigy si cu un sound energic si premanent fresh, Benga va urca pe scena Arenelor Romane pe data de 3 Iulie, mai in forma ca niciodata.
http://www.myspace.com/bengabeats

VIRUS SYNDICATE
(Civil Music – Manchester, UK)

Daca echipa de fotbal din Manchester o duce bine, despre grime-ul din aceasta zona se poate spune acelasi lucru. Cu peste 6 ani vechime in zona grime si cu o notorietate pe masura, Virus Syndicate, grup format din DJ-ul, producerul si remixerul dubstep si grime, MRK1 si MC-ii JDS, Goldfinger si Nika D se va prezenta pe scena Arenelor Romane in formula completa aducand un aer atat fresh pentru Romania cat si old-school prin sound-ul pe care il promoveaza. Cunoscuti in special pentru hit-ul I Got Too vinyl pe care s-a semnat si Sizzla, preferatii label-ului Planet Mu in materie de grime vocals si negatives sunt setati sa ridice multimea in picioare pe data de 3 Iulie cu piese ca Dead Man Walking sau Jump Up Get Hype. Criticii de specialitate au recomandat, Rephlex Mag a aprobat. Virus Syndicate – un act care nu se rateaza.
http://www.myspace.com/virus_syndicate

TRG
(Tempa – Bucuresti, RO)

Fara necesitatea de a mai fi prezentat, TRG este numele care completeaza duo-ul Tempa de pe line-up. Cel mai fresh sound al scenei va fi adus de cel mai cunoscut producer roman de muzica electronica din toate timpurile. Prezentele pe line-up-urile Melt Festival, Monegros, Sonar, Why Not?, Rokolectiv, la gig-urile din Fabric, Plastic People si prezentele pe line-up-uri in Romania alaturi de nume ca Benga, Caspa, Skream, Loefah & Sgt. Pokes, Cotti, N-Type, Tes La Rok, Shackleton, 2562 si multi altii il propulseaza, asa cum este normal la nivelul de prezenta obligatorie pe line-up-ul oricarui eveniment exclusiv dubstep.
http://www.myspace.com/trgproductions

TOMASAN
(Dubstep.ro – Bucuresti, RO)

Un nume cu o istorie muzicala cel putin impresionanta, trecut prin scoala hip-hop, funk, big-beat, breakbeat, broken-beat si stabilizat in facultatea dubstep, garage, 2-step, uk funky. Organizator al primului party dedicat in totalitate genului dubstep in Romania si sustinator Dubstep.ro inca de la infiintarea sa in 2007. Un DJ al carui sound variaza de la deep la dirty, de la fresh la old school, de la bassline la broken, cu o selectie completa si cu un set care va realiza intro-ul perfect pentru seara de 3 Iulie. Prezent pe aceeasi scena cu artisti ca Loefah & Sgt. Pokes, c0p, Plump DJs, Atomic Hooligan, Soul Of Man, A-Skillz, Leeroy Tornhill (ex-Prodigy) si multi altii isi imbogateste palmaresul cu prezenta la evenimentul dubstep al verii.
http://www.myspace.com/tomasounds

TONY031R
(Dubstep.ro, Hey! – Bucuresti, RO)

Si-a inceput cariera de DJ in 2007, acelasi an in care a pus bazele Dubstep.ro si a scenei de profil din Romania. Mixeaza in decursul a 2 ani in locatii ca Fabrica, Setup, Suburbia, Expirat, The Other Side, Mash-Up, Baraka, Cetatea Brasov, Gothic, Kabinet, Platinium, Shire, Irish Music & Pub, X-Cave, Base Shop. Este parte a line-up-ului alaturi de artisti internationali ca Loefah & Sgt. Pokes, Caspa, Tes La Rok, Al-Haca Soundsystem, Invasian Krew Killah (ex-Asian Dub Foundation), Etnik & Fuzz, Corn Flex, Boc si artisti locali ca TRG, Seb, Alien Pimp, Tomasan, VRT, Suie Paparude, Aria Urbana, WRK, Acqzuel, Whiteroly, Dropdread, Addo, Dan Bazix, Phoneme, Goblin, Bully, D-Laid, Reash, Alez, Amon, Unlocka, Techline si multi altii.
Seturile semnate Tony031R iau adesea forma unor showcase-uri ale genurilor abordate, accentul fiind pus pe o selectie cat mai complexa, across the board de la deep la dancefloor pe o arie a subgenurilor si adiacentelor de la dub-techno, bristol, dubstep pana la oldschool garage, 2-step, future garage, uk funky sau 4/4. Cativa dintre artistii de la care primeste influente si care se pot gasi mereu in seturile sale: 2562, Martyn, Scuba, Marcel Dettmann, Shed, Surgeon, Untold, Ramadanman, Appleblim, Peverelist, Pinch, TRG, Skream, Caspa, Mala, LD, Kode9, El-B, Zed Bias, Whistla, Baobinga si multi altii.
http://www.myspace.com/tony031r

3 thoughts on “Grime-Dubstep Summer Slam ’09”

  1. Maine noapte: Senin / Partial innorat, fara sanse de precipitatii, minima 21 de grade. Cam asa zice BBC si cam au avut dreptate cel putin cu Mission-ul de saptamana trecuta. Should be ok 😉

Leave a reply (we review all comments)