The Amsterdams lanseaza albumul Adolessons

the amsterdams album

Lectii despre adolescenta cu The Amsterdams

Primul sarut, prima deceptie, prima tigara fumata pe ascuns, prima bere cu prietenii sau prima melodie care ti-a placut asa de mult incat ti-a schimbat viata – ce iti aminteste cel mai mult de adolescenta? Trupa The Amsterdams te invita sa faci o incursiune in adolescenta lor muzicala, cu ocazia lansarii albumului lor de debut – Adolessons – vineri, 22 mai, in clubul The Silver Church din Bucuresti.

Este vorba de un produs 100% independent, ce contine 11 piese compuse in colaborare de membrii trupei (Andrei Hategan – voce, synth; Ovidiu Bejan – chitara, backing vocals; Augustin Nicolae – bass, backing vocals; Andrei Ungureanu – chitara; Vlad Stoica – tobe) cu versuri de Andrei Hategan, plus un bonus track – Chased by the Housevives remix, semnat The Pink Lenins (proiectul lui Mihai Dobre de la Suie Paparude cu Alex Atari).

Pe Adolessons se gasesc piese compuse in perioada 2006 – 2008, dintre care deja cunoscutele Taking Care of Anna si Suffering & Surfing s-au aflat pe prima pozitie a topurilor de specialitate, dar si piese mai noi ca Chased by the Housewives, primul extras pe single de pe album, la care The Amsterdams au filmat si un videoclip (regia: Anamaria Lazarovici, Muson Film; imagine: Carusel).

Albumul are un titlu sugestiv si personal pentru trupa, dar indica si o parte din mesajul pe care publicul il va descoperi ascultand piesele. “Noi suntem inca intr-o adolescenta muzicala, cantam relativ de putin timp, iar albumul spune povestea anilor astia. E ca o lectie pe care trebuie sa o invatam in adolescenta, ca sa ne mearga bine cand ne facem mari… Cine are rabdare sa parcurga art work-ul albumului va descoperi oricum mai multe.” (Andrei Hategan, Revista Sunete, 2009)

Design-ul copertii si booklet-ului Adolessons este semnat de Ghica Popa, graphic artist ce a marcat deja prin stilul sau peisajul urban bucurestean. Autor al expozitiei In My Shoes (sneakers pictati unicat, Carturesti, 2008), a realizat o serie de proiectii animate pe Casa Poporului in cadrul evenimentului Noaptea Alba Bucuresteana si comunicarea pana la nivel de design de vitrina pentru lantul de magazine Boarder’s.

Concertul de lansare a albumului Adolessons va avea loc vineri, 22 mai, in clubul The Silver Church (Calea Plevnei, nr. 61), incepand cu ora 20.30, cu participarea mai multor invitati surpriza. Pretul unui bilet, pus in vanzare in seara evenimentului, la intrarea in club, va fi 25 RON si va include un exemplar din albumul Adolessons.

Albumul Adolessons, videoclipul Chased by the Housewives si evenimentul de lansare sunt productii independente. Trupa multumeste cluburilor Hala de Muzica, unde a avut loc filmarea videoclipului si The Silver Church care gazduieste concertul de lansare.

3 thoughts on “The Amsterdams lanseaza albumul Adolessons”

Leave a reply (we review all comments)