Silent Strike, Lucian Ban si Sorin Romanescu

silent-strike-lucian-ban-sorin-romanescu-green-hours

CONCERT la GREEN HOURS
Friday, May 8th 2009 / ORA 20

SONGS FOR ANDY WARHOL’S SCREEN TESTS

original soundtrack by

  • LUCIAN BAN (USA/RO) fender, el piano, sound design
  • SILENT STRIKE laptop, sound design, synths
  • SORIN ROMANESCU guitars, sound design, effects

In anii 60-70 Andy Warhol filmeaza in al sau Factory in downtown New York mai mult de 500 de Screen Tests cu diferiti artisti, dansatori, muzicieni, actori care frecventau celebra locatie. Ramase pentru multe vreme ascunse publicului aceste video-screens fara sound au inspirat mai multe proiecte muzicale, perioada în care ele erau filmate fiind aceea în care s-au născut și grupurile Velvet Underground și Nico (Lou Reed, Bob Dylan, Susan Sontag și Nico numărându-se printre cei filmați de Warhol).

Lucian Ban a fost inspirat de o selecție din screen-test-urile filmate de celebrul artist american și a generat proiectul Songs for Andy Warhol Screen Tests pentru care colaborează cu ”copilul teribil” al muzicii electronice autohtone, Silent Strike, și chitaristul Sorin Romanescu. Ambient, idm, muzica electronică și acordurile de jazz își dau mâna într-o combinație neașteptată, ce devine un posibil soundtrack pentru screen-test-urile alese de pianist.

Concertul – Eveniment va fi găzduit de Clubul Green Hours, deschis atât jazz-ului, cât și experimentelor artistice de tipul celor care au hrănit avangarda newyorkeză a anilor 60, în mijlocul căreia se afla și Andy Warhol Factory, studioul deschis al cunoscutului artist vizual.

6 thoughts on “Silent Strike, Lucian Ban si Sorin Romanescu”

Leave a reply (we review all comments)