Concertul AC-DC anulat odata cu amanarea Bucharest Rock Arena

ac dc anulat

Realitatea.net anunta anularea concertului AC-DC si amanarea Bucharest Rock Arena.

AC/ DC NU mai vine în România! Cel puţin nu pe 31 mai şi nu la Bucharest Rock Arena!

Organizatorii, un grup de oameni de afaceri din Israel au anunţat că festivalul va fi amânat, iar ACDC, anunţată cu surle şi trâmbiţe nu va mai concerta la Bucureşti. Potrivit agenţiei One Event care ar fi trebuit să se ocupe de artiştii români din festival, întreg evenimentul nu mai are şanse să se întâmple.
Asta după ce bilete au fost puse în vânzare, iar afişele care anunţau concertul trupei australiene au fost postate în oraş. Organizatorii, firma Playcool se află în Israel de o săptămână şi şi-au închis telefoanele.

Cristian Busuioc, manager One Event a declarat: “Pe 31 mai AC/DC nu cântă în România. Este sută la sută. Avem contraconfirmare şi de la agentul trupei cu care am vorbit în urmă cu două ore. Nu ştim exact dacă a existat vreodată un contract, cum arăta acel contract, cu cine s-a semnat şi aşa mai departe. Noi am avut implicarea la acest eveniment, era strict pentru artiştii români. O să analizăm după aceea, mâine, situaţia şi, dacă vom considera s-ar putea să fie un proces de imagine între noi şi Play Cool”.

UPDATE 1: comunicatul de presa trimis de ONE EVENT:

“ONE EVENT regreta cele intamplate

One Event regreta evenimentele din ultimele zile in legatura cu anuntarea trupei AC/DC la festivalul Bucharest Rock Arena si asocierea acestui anunt cu compania noastra.

Precizam ca implicarea One Event in acest eveniment a fost strict legata de contractarea in numele S.C. PlayCool SRL a artistilor romani care urmau sa participe la Bucharest Rock Arena.

Am aflat cu stupoare in seara zilei de ieri, 14 mai 2009, ca AC/DC nu au programat un concert la Bucuresti, moment in care am adus la cunostinta oficial acest fapt opiniei publice prin canalele media. De asemenea am informat imediat compania desemnata sa comercializeze biletele pentru acest eveniment.

One Event nu a fost implicata in decizia de contractare, anuntare, promovare si punere in vanzare a biletelor pentru evenimentul Bucharest Rock Arena la care a fost anuntat concertul trupei AC/DC, aceasta decizie apartinand in integralitate S.C. PlayCool SRL.

Pe aceasta cale ne cerem scuze trupelor romanesti care au fost anuntate oficial ca vor lua parte la acest festival si tuturor celor care au achizitionat bilete pentru acest eveniment.

Toate persoanele care au achizitionat bilete pentru Bucharest Rock Arena isi pot recupera integral contravaloarea lor prin returnarea acestora la punctele de unde au fost cumparate.

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la one (at) event.mu.”

UPDATE 2: articol pe bestmusic.ro:

“Asa-zis-ul concert AC/DC de pe 31 mai pare o frauda orchestrata atent de catre un organizator fantoma – Play Cool.

Trupa nu a mai cantat in Romania pentru simplul fapt ca nu stia nimic de acest concert. Reactia oficiala a trupei, in care se dezminte show-ul de pe 31 mai, apare pe 14 aprilie, adica in a doua zi de Paste Catolic.

Lucrurile par sa se lege: anuntul cu venirea trupei apare duminica (12 aprilie), afisele apar luni, iar marti comunicatul amanarii festivalului si reactia oficiala a trupei AC/DC.

Managerul TicketPoint a declarat pentru bestmusic.ro ca a apucat sa faca o plata de 10.000 de euro firmei PlayCool SRL, si spune „tragem concluzia ca a fost o escrocherie premeditata, cata vreme nu am fost contactati de organizator pentru a ni se explica ce se intampla”.

TicketPoint era foarte aproape sa efectueze aseara o plata de 300.000 de euro catre Play Cool. „Am facut ordinul de plata, dar fara sa autorizam plata” – a spus Andrei Tuturuga (TicketPoint).

Agentia de ticketing a primit reactii vehemente din partea celorlalti promoteri cum ca acest concert ar fi suspect, asa incat a decis sa opreasca vanzarea de bilete si a oprit transferul celor 300.000 de euro catre Play Cool.

Asa-zis-ul organizator nu mai poate fi contactat, asa incat Ticket Point nu are nici o explicatie oficiala despre neplacutul incident.

Puse in vanzare in urma cu mai bine de o saptamana, biletele la Bucharest Rock Arena se vandusera extrem de prost pana la aparitia vestii cu concertul AC/DC.

„Nimeni nu cumpara bilete pentru un festival anonim” – spune Andrei Tuturuga. Situatia s-a schimbat radical odata cu vestea venirii AC DC in Romania. Mai exact – circa 8000 de bilete se vandusera pana aseara, in valoare de cateva sute de mii de euro.

Intrebat de bestmusic.ro daca a vazut vreun contract cu trupa australiana, reprezentantul TicketPoint a spus ca a solicitat un contract, care, citam „a aparut, dar era contrafacut”.

Din pacate One Event – care s-a implicat in acest eveniment, iese cu imaginea serios sifonata din intreaga poveste, in ciuda faptului ca are un trecut respectabil. Dovada: concertele de succes Muse, Placebo sau Massive Attack.

Pana una alta, din partea One Event urmeaza lucruri serioase: concertele confirmate Placebo si Gogol Bordello.”

UPDATE 3: reactia oficiala a trupei AC/DC:

“AC/DC Date In Bucharest Falsely Advertised
Promoters in Bucharest, Romania have been falsely advertising AC/DC as the headliner for their 2 day Bucharest Rock Arena festival happening on May 30 and 31, 2009.

Tickets for this event have been available online as well as various retail outlets in Bucharest. AC/DC’s Black Ice World Tour is sweeping through Europe where the band are headlining the 02 Arena in London tonight as well as April 16, 2009. AC/DC fans are encouraged to visit the ACDC.com tickets page for a list of all sanctioned concerts. AC/DC will complete another 20 European dates before returning to the U.S. for a tour which kicks off on July 28 in Foxborough, MA.”

UPDATE 4: articol in Evenimentul Zilei:

“Ori este vorba de cea mai mare încercare de fraudă de showbiz din noul mileniu, ori avem de-a face cu cei mai proşti oameni de pe planetă”, spun partenerii români ai festivalului Bucharest Rock Arena, un eveniment care s-a împăunat câteva zile, în cap de afiş, cu unii dintre cei mai aşteptaţi artişti în România, trupa rock AC/DC.”

continuarea aici.

UPDATE 5: site-ul oficial Bucharest Rock Arena a fost suspendat si inlocuit cu mesajul urmator:

“Bucharest Rock Arena Se amana pana la o data care va fi comunicata ulterior PlayCool anunta amanarea Bucharest Rock Arena pana la o data care va fi comunicata ulterior. Motivele amanarii sunt de natura organizatorica si vor fi comunicate in detaliu in urmatoarele zile. Mentionam faptul ca Bucharest Rock Arena NU se anuleaza ci doar se amana. Revenim cu amanunte curand.”

UPDATE 6: interesanta e si reactia EMAGIC (organizator BestFest):

“So , what happened exactly ?

Since the second part of last year (2008) Emagic was in competition with another promoter ( a real one !) to bring AC/DC to Romania. We entertain very close relationships with the bands exclusive agent (C.A.A.) , which is also the agency behind STING (Sala Palatului – Feb ’09), SANTANA (B’Estfest headliner on July 4) , DURAN DURAN, ALANIS MORISETTE, etc..,

Final news on AC/DC was : No show in Romania in 2009 because the band does not see Parc Izvor (the only place where we saw such a show possible) as suitable at this stage. End of story. Pity. Hopefully we get a propper stadium in 2010 and we can try again.”

continuarea aici.

36 thoughts on “Concertul AC-DC anulat odata cu amanarea Bucharest Rock Arena”

  1. Pingback: (De văzut) Rockeri vs depeşişti - sâmbătă, în Parcul Izvor, de la 8.00 P.M. « Blog de jurnalist cultural

  2. In plus, nu stiu cat e de laudat ca s-au gasit sponsori pentru evenimentele respective, atata vreme cat toata lumea stie ca sponsorizarile vin pe relatii personale sau pe alte favoruri…stiti voi la ce ma refer.

  3. @florin – daca te consideri insider, atunci stii foarte bine ca exista si situatii in care sponsorul zice ” da . vreau artistul x”. asa ca nu stiu cate riscuri si-a asumat one event inainte de confirmarea unui artist scump, fara un sponsor ca back-up.

  4. ma scuzati…ce inseamna “avem contraconfirmare”? io n-am auzit de cuvantul asta dar poate au auzit toti aia care au preluat stirea…in fine mare antisucces au avut aia de la one event

  5. bai nene cand te cheama un gigel si iti pune pe masa o lista care inepe cu acdc, u2, guns, floyd etc. ai doua variante, ori te ridici si pleci ori chemi salvarea. orice om de bun simt stie ca floyd numai printr-o minune se mai poate reuni, ca u2 isi aleg singuri agentia de booking dintr-o tara sau alta, ca guns nici macar in state nu are turneu confirmat si ca acdc nu vine sa cante la lehliu gara asa ca mai lasati-ma cu nevinovatia one event. ori au fost implicati ori sunt incredibil de prosti daca au putut sa creada un idiot care le-a spus (atentie mare ca e misto asta) ca a mai facut un concert in state cu justin timberlake (din doua mailuri daca te dai agent din bransa afli pe loc)
    cat despre numele ala spectaculos care inca nu e anuntat si pe care one event il cloceste tare mi-e teama ca nu-l vedem p-aici pt ca ala costa niste bani pe care nu prea cred sa-i aibe o agentie de booking pe care poate s-o prosteasca orice tembel.

  6. Si atunci de ce Metalhead a insistat sa promoveze acest eveniment?

    Citez: “METALHEAD NU anunta concerte incerte si pana si un zvon pe care il dam este mereu imbracat intr-o haina groasa de adevar.” si “N.R. Din ce stim noi, s-ar putea sa-i vedem pe Guns N’ Roses.”

  7. @corina – la sponsor se duce promoterul cu concertul, nu invers. Pe deasupra, sa gasesti sponsori in Ro pentru genul asta de concerte este un mare merit in sine. Crede-ma, sunt oarecum insider.

  8. mie mi se pare ca one event au fost fie hoti, fie prosti! hoti daca s-au implicat de la inceput in toata farsa, sau prosti daca nu si-au pus macar o data intrebarea cum naiba sa faci un festival intr-o luna de zile cu Ac/Dc, despre care stii ca au incercat sa ii aduca alti promoteri , fara succes. Si se vor organizatori seriosi! Mu ha ha ha ha ! Cum s-au gandit asa deoadata niste israelieni sa vina in romania sa traga teapa! e clar ca totul a pornit din Romania!

  9. este foarte important pentru ceea ce se intampla in ultimii 2 ani la noi sa se inteleaga ca OneEvent nu are decat eventual vina de a nu fi verificat mai bine lucrurile. Placebo, Muse , Massive Attack si inca un nume spectaculos care se pare ca va fi anuntat in curand nu ar fi ajuns aici fara OneEvent.

  10. Daca booking-ul pentru AC/DC nu a fost facut de OneEvent, atunci ei nu aveau cum sa stie ca nu este fake. Ma rog, in general nu suni agentul sa il intrebi “Baah, am auzit ca vorbesti cu X de aici de la noi de la Romania pentru trupa Y”. Insa informatiile circula repede in bransa. Asa ca, intr-un final OneEvent probabil ca a sunat la agentul X si a aflat ca nu este vorba de asa ceva. Deci a dat cu comunicatul in noi. Zvonurile din piata aveau mari dubii asupra concertului. Adica “tzeapa” sau “cine naiba sunt astia cu atatia bani de aduc acdcul”.

    Deci sa multumim OneEvent pentru faptul ca s-a interesat si a anuntat tzeapa.

    Eu am colaborat extrem de bine cu OneEvent. Nu sunt avocatul lor, insa cei din breasla se cunosc. Iar CB si DM sunt oameni de cuvant. Ca dovada Muse, Placebo, dEUS, Massive Attack.

  11. @ AC ^v DC : genial! mi-am permis sa postez commentul pe blogul meu. am ras de m-a durut burta.
    in romania singurele evenimente la care poti sa te duci si sa ai certitudinea ca se tin sun inmormantarile.

  12. Pingback: ilustrarea cu exemple « Jack Rider`s Blog

  13. Nu are rost sa va simtiti vinovati dragi oameni de afaceri din Israel, chiar nu are rost. Singuri vinovati pentru aceasta situatie, suntem noi cei de la ACDC. Si vina e si mai grea vazand ca tapii ispasitori au devenit cei de la One Event. Eu, angus young, jur ca baietii si fetele de la One Event nu au nicio vina. Eu si fratele meu Malcom am pus toate posterele negre prin oras crezand ca va fi o gluma buna (am facut-o pentru lol-uri). A fost o idee proasta. Eu i-am zis lui malcom ca daca facem posterele negre s-ar putea sa iasa scandal (negru=negativ, ganduri negre, etc) dar… eu am zis, eu am auzit. Cred ca ar fi fost altceva daca faceam posterele roz (roz=optimism, siguranta, veselie, etc) si puneam si un cangur (ca nu degeaba suntem din australia, nu?) Ma rog, ce-a fost a fost… N-are rost sa ne concentram pe fazele negative.

    In speranta ca nu am suparat pe nimeni, ne cerem inca odata scuze. Rock forever, disco never.

    Angus si (nesimtitul de) Malcom

  14. As ruga Feeder cu aceasta ocazie sa semnaleze si alte (semi)tepe, de exemplu concertele organizate de Flama events in Mash-up, care NU sunt ceea ce anunta ei. Rodney Hunter, Boozoo Bajou etc etc au fost toate aruncate la vrajela, nefiind mai mult decat niste dj-seturi in cel mai bun caz.

  15. Si atunci de ce Metalhead a insistat sa promoveze acest eveniment?

    Citez: “METALHEAD NU anunta concerte incerte si pana si un zvon pe care il dam este mereu imbracat intr-o haina groasa de adevar.” si “N.R. Din ce stim noi, s-ar putea sa-i vedem pe Guns N’ Roses.”

  16. One Event s-a ocupat “doar” de artistii romani in ciuda faptului ca sunt trecuti in comunicate ca si colaboratori bla,bla…ideea este ca le-a convenit sa-si lege numele de organizarea unui concert de asemenea anvergura (chit ca ei in realitate nu sunt in stare) iar acum se grabesc sa infirme ca ar fi fost foarte implicati. si inca ceva foarte amuzant, legea nu prevede inapoierea banilor pe bilete in cazul festivalurilor decat daca evident se demonstreaza ca nu a fost tzeapa. ideea este ca OE se puteau sesiza imediat ce anuntul cu acdc a fost facut, in fine restul e vrajeala de piaristi retarzi

  17. mirosea a teapa chiar si din afisele din oras si din faptul ca nu a existat nimeni care sa confirme cu contractul in mana. Din punctul meu de vedere acest festival nici nu a existat. (LOGISTIC)

  18. scrire pe bilete ca in cazul in care se anuleaza sau amana concertul primim banii inapoi, deci, inapoi la diverta cu biletele, fratilor!!

  19. super tzeapa.. nu cred ca ne recuperam banii. acuma insa, sa nu stam chiar cu mainile in san, ar trebui sa facem o miscare ca macar sa nu se mai intample astfel de lucruri vreodata

    Care are idei si mai multe informatii, sa faca un forum pe undeva.
    Sa facem sa se dea o lege care sa controleze mult mai strict organizarea acestor evenimente, cu verificarea contractelor, cu depozite de siguranta pentru returnarea banilor, etc. Si, daca stie careva cineva unde stau acei “oamenii de afaceri israelieni”, tare as organiza o excursie pana acolo.

  20. LOL. Imi pare rau pentru cei care s-au grabit sa-si ia bilet si s-au bucurat degeaba. Pacat ca tocmai la concertu asta pe care il astepta toata lumea sa fie tzeapa…

Leave a reply (we review all comments)