Constantin si Elena

constantin si elena

FILMLAB, Institutul Cervantes si Cinemateca Union au onoarea sa va invite la prima proiectie din Bucuresti a filmului Constantin si Elena, un lung-metraj documentar ce i-a adus tanarului regizor Andrei Dascalescu premiul pentru debut la prestigiosul festival de film documentar de la Amsterdam (IDFA) si o nominalizare la Premiul Gopo pentru cel mai bun film documentar.

Viata de zi cu zi a unui cuplu de batrani, documentata timp de un an in stil pur observational, devine un film despre timp, viata si moarte, o lectie de inocenta, fericire si seninatate si – nu in ultimul rand – o incredibila poveste de dragoste.

Proiectia va avea loc vineri, 10 aprilie 2009, ora 19:20 la Cinemateca Union. Pe 14 aprilie filmul va fi prezentat la Paris (in cadrul Zilelor Filmului Romanesc) iar la inceputul lunii mai, la Londra (in cadrul Festivalului Filmului Romanesc organizat de Fundatia Ratiu).
Dupa film, regizorul va purta o discutie cu publicul, iar Institutul Cervantes va invita la un cocktail oferit in cinstea primei co-productii romano-spaniole.

Am fi onorati sa va avem alaturi la acest eveniment, si va rugam sa transmiteti invitatia noastra celor care ar putea fi interesati.
Din cauza numarului limitat de locuri, va rugam sa va confirmati participarea la adresa office@filmlab.ro
Va stam la dispozitie pentru orice informatii si materiale de presa inaintea proiectiei. Daca doriti sa-l contactati pe Andrei Dascalescu, o puteti face la andrei@filmlab.ro sau la tel. 0727346666.

Constantin si Elena | 2008 | durata: 1h43m | format: HD | co-productie romano-spaniola: Filmlab & Chello Multicanal | regie, imagine, montaj: Andrei Dascalescu | producatori: Andrei Dascalescu, Roberto Blatt | distribuitor international: First Hand Films |

Proiectia de la Bucuresti va fi subtitrata in limba engleza!

www.constantinandelena.com
www.making-of.constantinandelena.com

5 thoughts on “Constantin si Elena”

  1. jale si senectute. un alt film de avant gard romanesc. se pare ca altceva nu se poate 🙂 daca nu-i imaginatie – nu iese nimic. bine ca ii mai pacalim pe vestici cu cioace dinastea …

Leave a reply (we review all comments)