Post War Years

  • by

post-war-years

Formatia britanica Post War Years va sustine in 4 aprilie un concert live la Bucuresti in Club Control (OneDay Live 2) Evenimentul incepe la ora 21.00 iar pretul unui bilet este 30 lei. Biletele se achizitioneaza in seara evenimentului, la intrarea in club.

Post War Years este o trupa efervescenta formata in Leamington si iesita din anonimat in Londra. Cei 4 membri: Henry (voce&chitara), Simon(voce&chitara), Tom (voce&bass) si Fred (voce&tobe) au fost catalogati de The Times ca fiind “supertalented”, iar dupa lansarea EP-ului “ Black Morning”, cei de la BBC 6 au spus despre ei ca au “more bright ideas than most bands manage in a lifetime”. Asa cum ei insisi afirmau intr-un interviu, partea cea mai lucrata din piesele celor de la Post War Years este beat-ul. Acesta trebuie adus pana la nivelul unui heavy beat decent ( cum ar fi “Flames like Tinder” , “Death March” ) si apoi piesele pot parasi Russian Club, adica laboratorul de creatie din East London. Prima parte a anului 2009 trupa si-o dedica promovarii noului single “Whole World on Its Head” (lansat pe vinil in 9 martie) in Franta, USA, UK si Bucuresti, in Club Control.

Israel Lights adica Mihai (chitara&voce), Hasan(bass), Liviu(chitara, voce, clape) si Claudiu (tobe) au avut concerte in cei doi ani de existenta in toate marile cluburile din Bucuresti captand din ce in mai mult atentia audientei, fiind prima trupa romaneasca de post-rock. Anul trecut, sustinuti de OneDay au lansat in EP-ul “Mirrors” care a generat pareri foarte bune pe site-urile de specialitate.

OneDay este o initiativa de extindere a circuitului muzical independent din Romania, un proiect independent si autofinantat, de promovare a artistilor locali si internationali de pe scena indie. Proiectul s-a dezvoltat pana acum in trei directii: online, printr-un spatiu de upload (concept asemanator MySpace) unde sunt prezente astazi 50 de trupe romanesti, prin sectiunea de blog dedicata stirilor, cronicilor de concert, a interviurilor si prin concerte live.

Leave a reply (we review all comments)