GRIMUS, PERSONA si LES ELEPHANTS BIZARRES la BestFest 2009

  • by

grimuspersonales-elephants-bizzares

Inca trei trupe romanesti confirma prezenta la B’ESTFEST: GRIMUS, PERSONA si LES ELEPHANTS BIZARRES!

Trei noi nume autohtone confirma prezenta in cadrul B’ESTFEST 2009: GRIMUS, PERSONA si LES ELEPHANTS BIZARRES! Cele trei trupe se vor alatura astfel unor nume precum The Killers, Moby, Motörhead, Orbital, Franz Ferdinand, Santana pe afisul celei de-a treia editii B’ESTFEST, care anul acesta se va desfasura in perioada 1-5 iulie, in aer liber, la Romexpo. Lista tuturor artistilor confirmati pana in prezent, precum si mai multe informatii despre festival sunt disponibile pe site-ul www.bestfest.ro.

Grimus

Formata din Cristian (chitara), Bogdan (voce), Lehel (clape), Titus (bass), Vali (chitara) si Tamas (tobe), trupa de rock alternativ Grimus a luat fiinta in anul 2005, in Cluj Napoca. Dupa numeroase concerte alaturi de trupe romanesti precum Luna Amara, Omul cu Sobolani, sau Kumm, in 2006 Grimus impresioneaza fanii muzicii alternative printr-o prestatie spectaculoasa in cadrul celei de-a treia editii Stufstock. Urmeaza show-uri la diferite festivaluri autohtone, precum Top T, Heartrock 2, Rock la Mures, Peninsula, Stufstock si Fan Fest, deschideri de concerte pentru nume celebre precum Sophie Ellis Bextor, The Prodigy, The Rasmus, The Dandy Warhols si Denzel, iar in 2007 Grimus este aleasa „Best New Romanian Act” ajungand astfel in finala internationala „Global Battle of the Bands”. Pe 2 iulie 2009, Grimus va concerta pentru prima oara in cadrul B’ESTFEST, in aceeasi zi cu Moby, Motörhead, Polarkreis 18 si Ayo.

Persona

Alcatuita in prezent din Gaben, Coco, Floyd si Cristian, Persona s-a format in 2003 in Timisoara, numele sau fiind inspirat de ultimul film al celebrului regizor Ingmar Bergman. La inceputul anului 2004, prima aparitie publica a trupei a fost primita cu entuziasm atat de catre public, cat si de catre presa locala, care a etichetat rapid Persona drept „trupa britanica a Timisoarei”. Dupa un 2008 plin de concerte prin mai toate marile orase ale Romaniei, unele dintre acestea alaturi de trupe precum dEUS (B), Kultur Shock (USA), Air Traffic (UK), Trash Fashion (UK) si Robots in Disguise (UK), 2009 a inceput bine pentru cei patru membrii ai trupei: piesa “Momentary Lack of Passion” a ajuns pe primele locuri in topurile radio, iar Persona a fost desemnata drept una dintre cele mai bune trupe din zona autohtona de brit-indie. Dupa un prim concert sustinut in afara granitelor, la Budapesta, Persona se va afla vara aceasta pentru prima data pe scena B’ESTFEST, pe 4 iulie, in aceeasi zi cu Santana, The Charlatans, The Ting Tings, Looptroop Rockers, The MOOoD si Gravity Co.

Les Elephants Bizarres

Les Elephants Bizarres si-au reunit fortele in 2007, cu scopul declarat de a face „o muzica vesela”, creata pentru sufletul lor. Cu un sound indie-altenativ puternic marcat de influente punk, Les Elephants Bizarres au pornit cu dreptul pe scena muzicala autohtona, reusind ca dupa numai cateva cantari in cluburile bucurestene sa atraga atentia publicului si a oamenilor de muzica deopotriva prin stilul inedit si vibe-ul funky al reprezentatiilor live. In scurt timp, trupa a devenit una dintre cele mai solicitate pentru concertele de club din tara, cei cinci membri Les Elephants Bizarres – Stefan (voce si chitara), Catalin (chitara si backing-vocals), Mihai (bass si backing vocals), Nae (sintetizator) si Claudiu (tobe) urmand a ca vara aceasta pe 2 iulie, sa imparta scena cu Moby, Motörhead, Polarkreis 18, Ayo si Grimus, in cadrul B’ESTFEST.

Biletele pentru “Ziua Zero” si biletele de o zi (110 lei pana pe 19 aprilie; 130 lei in perioada 20 aprilie – 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare), cele pentru AFTERSHOCK (100 lei si 150 lei, in functie de distanta fata de scena), precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie (270 lei) sunt disponibile pe www.myticket.ro si in Diverta.

Leave a reply (we review all comments)