The Amsterdams

  • by

the amsterdams setup timisoara

Saturday Night Live – The Amsterdams revin la Timisoara dupa 2 ani

The Amsterdams vor concerta la Timisoara sambata 28 martie in Clubul Setup, incepand cu orele 22.
Baietii au fost prezenti la 2 editii Underground Timisoara Festival in 2006 si 2007. De la ultimul concert in Timisoara, The Amsterdams au avut concerte pe scenele marilor festivaluri din tara (B’EstFest, Peninsula si Stufstock) si la festivalul Europa Vox din Franta.

Trupa a luat fiinta in primavara anului 2005, directia muzicala fiind data de afinitatile lui Andrei H. si Andrei U. pentru muzica britanica, de la guitar-pop-ul anilor 80, la brit-pop-ul anilor 90 si pana la valul de post-punk revival din 2000.

The Amsterdams sunt Andrei Hategan (voce, synth), Ovidiu Bejan (chitara, backing vocals), Augustin Nicolae (bas, backing vocals, drum machine), Andrei Ungureanu (chitara) şi Vlad Stoica (tobe).
Primul material lor material inregistrat a aparut in mai 2008 – Automatic – „un EP care apare ca un ET din spatiu pe o planetă unde nu s-a mai auzit până acum aşa ceva (chestionabil.ro). Discul a fost votat pe site-ul Metalhead.ro drept cel mai bun album alternativ romanesc al anului 2008, a primit recenzii pozitive in Marea Britanie si a fost promovat de postul de radio BBC 6. Piesa Suffering & Surfing a stationat 3 saptamani pe locul 1 al topului romanesc CityFM.
In prezent, trupa pregateste lansarea albumului de debut la casa de discuri A&A si un turneu de promovare in tara.
The Amsterdams va invita in ultima sambata din martie la un concert exploziv in stil indie rock/power pop insotit de Visuals by irina si After Party “This is hardcore” by Onna no Ko si Otoko no Ko (Bucuresti).
“The Amsterdams – great radio music, instantly appealing, catchy as hell – all the requirements for pop success.” (www.toxicpete.co.uk)
“With indie becoming the sound of modern pop, the kind of thing that even your granny could tap her foot along to, The Amsterdams look perfectly placed to become a genuinely successful act”. (Tom Wilson pentru Elle Magazine, Romania)

Leave a reply (we review all comments)