Sambata Sonora

sambata sonora cndb

SAMBATA SONORA

Program de initiere in sound art, radio art si muzica contemporana / teme, portrete, carte blanche / 6 sesiuni de listening de 90’ / 1 workshop de sound art / 1 performance

Lansare 28/03, CNDB, ora 20, intrare libera

SAMBATA SONORA este un loc de experimentare auditiva, un hol de trecere spre locuri, unde poate fi vorba de alt fel de structura, context, atitudine, pozitie, istorie, curiozitate, liniste sau concentrare.

Vrem sa deschidem usi si nu doar sa avem dreptate, sa vedem ce incredere avem in gusturi, dar sa ramanem reci, sa ne aventuram in academisme ca sa ne intoarcem mai limpezi la experiment, sa ne contrazicem prin entuziasm si sa provocam raspunsuri.
Vrem sa ne imaginam ca intr-o zi s-ar putea crea un laborator de cercetare acustica si muzicala, un radio experimental, o clasa de sound art la vreo scoala, inca o scena pentru muzica noua romaneasca.

SAMBATA SONORA se bucura de participarea artistului radio Julien Trambouze (Franta), a autorului de sound art Henning Lundkvist (Suedia) si a lui Octav Avramescu, un ascultator pasionat.
Coordonator Anamaria Pravicencu

28/03 – lansare / prezentare / extrase din programarea de ansamblu
11/04 – arteradio.fr
25/04 – Otomo Yoshihide (portret)
9/05 – carte blanche Octav Avramescu (muzica contemporana)
23/05 – carte blanche Julien Trambouze (radio art)
13/06 – carte blanche Henning Lundkvist (sound art)
15-17/06 – workshop de sound art cu Henning Lundkvist
27/06 – live performance (de precizat)

SAMBATA SONORA este un program al Centrului National al Dansului din Bucuresti realizat in parteneriat cu asociatia Jumatatea plina.

6 thoughts on “Sambata Sonora”

  1. acest cetatean francez care vine sa ne lumineze e “artist radio”?la noi e anda adam artist radio.ca in rest nu am auzit in viatza mea de genul asta de artist.

  2. Extraordinar!
    (In Bucuresti am impresia ca exista un laborator de investigatie electroacustica. Nu am fost acolo niciodata, nici macar nu sunt din capitala, dar am citit in mai multe aricole cum ca exista un asa loc. Ar fi absurd sa nu existe tinant cont ca oameni precum Aurel Stroe au compus acolo. Tot acolo mai mult ca sigur sunt prezente personalitati precum Iancu Dumitrescu si Ana Maria Avram. as recomanda sa MERGETI NAEAPARAT LA ACEST EVENIMENT!)

Leave a reply (we review all comments)