Blurt

blurt control

Seria “Legends in Control” in care incercam sa aducem la clubul Control trupe influente, deschizatoare de drumuri in muzica alternativa a ultimilor 30 de ani incepe pe 26 martie cu Blurt.

Grup format de saxofonistul, papusarul si poetul Ted Milton in 1979 in Stroud, Gloucestershire, UK, Blurt isi leaga inceputurile de celebra casa de discuri Factory Records din Manchester. Primul material inregistrat de trupa a fost o parte din dublul LP-ul “A Factory Quartet”.

Imediat dupa inregistrarea live a unui concert in Berlin trupa a fost invitata de John Peel la influenta emisiune Peel Sessions de la BBC Radio 1 si asa a inceput o cariera care inca nu s-a incheiat, trupa lansand recent, dupa 10 ani, un nou material, single-ul “Cut it/Hat”.

Fuziunea de punk, free jazz si nu-wave gestionata cu abilititate de papusar de Ted Milton precum si live-urile spectaculoase i-au readus in atentia crtiticlor pe Blurt dupa o absenta de 10-15 ani, trupa ajungand in momentul de fata la ce mai mare popularitate din cariera.

Blurt vor fi la Control pe 26 martie. Concertul incepe la ora 22. Biletele costa 30 RON si se gasesc la club.

Linkuri:
http://www.tedmilton.net/blurt/
http://www.myspace.com/tedmiltonblurt

Control
Str. Academiei nr.19 (Pasajul Victoria)
www.control-club.ro

1 thought on “Blurt”

  1. should be oke
    very oke, indeed

    btw, illustration on ze poster by Igor Hofbauer
    google him for more info

Leave a reply (we review all comments)