Caravana Filmelor

caravana-filmelor
De când n-ai mai fost la cinema ?

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi-au propus să primească răspunsuri la această întrebare prin intermediul Caravanei filmelor – un eveniment naţional inedit, care îşi doreşte să (re)deschidă apetitul românilor pentru mersul la cinematograf, să atragă publicul tânăr din România către cinema şi, nu în ultimul rând, să îi facă pe spectatorii români să redescopere filmul românesc.

În data de 25 martie, Caravana filmelor debutează la Suceava, continuându-şi apoi traseul, timp de două luni, prin alte 15 oraşe: Dorohoi, Piatra Neamţ, Bacău, Focşani, Buzău, Ploieşti, Miercurea Ciuc, Braşov, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Deva, Oradea, Alba Iulia şi Craiova.

În perioada 25 martie – 24 mai, în cinematografe amenajate ad hoc, se vor organiza între două şi cinci proiecţii de film pe zi, pe de o parte pentru cinefilii doritori să vadă mai multe filme în oraşul lor, iar pe de altă parte pentru acei posibili spectatori care n-au mai avut şansa de mult prea mult timp (sau poate niciodată până în acest moment) de a vedea un film la cinematograf.

În cadrul Caravanei vor fi proiectate opt filme româneşti, printre care Restul e tăcere al lui Nae Caranfil, Boogie, al treilea lung metraj semnat de Radu Muntean – ambele proaspăt premiate la Gala Premiilor Gopo 2009, Pescuit sportiv, debutul în lung metraj al lui Adrian Sitaru sau Katalin Varga, câştigătorul unui Urs de Argint la Festivalul de la Berlin. Printre cele zece titluri străine incluse în programul Caravanei se află Venus – nominalizat la Oscar în 2007 pentru Cel mai bun actor într-un rol principal (Peter O’Toole), filmul lui Steve Buscemi , Interview sau filmul de animaţie Madagascar 2.

Aceasta este prima parte a proiectului iniţiat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), a doua parte urmând să aibă loc la finalul celei de-a opta ediţii a TIFF-ului, în vara acestui an, cu proiecţii în aer liber.
In zilele de 25 şi 26 martie, Caravana Filmelor se va afla la Suceava, la Universitatea Ştefan cel Mare – Sala Auditorium “Joseph Schmidt”, unde vor rula patru filme.
Caravana filmelor este un proiect finanţat de către Uniunea Europeană prin PHARE şi este organizat cu sprijinul Ursus, Fiat şi Banca Transilvania.

Parteneri media naţionali: Europa FM, Adevărul, Adevărul de seară, Zile şi nopţi şi Boom Online Advertising.

12 thoughts on “Caravana Filmelor”

  1. Cum este posibil ca, azi, 20 aprilie, data preconizata pentru Miercurea Ciuc, cei de la teatrul Cski Jatekszin, care ar trebui sa fie locatia evenimentului nu stiu de Caravana? Va fi sau nu va fi?
    Mersi pentru raspuns.

  2. Pingback: Iubesc Brasovul » TIFF iti aduce Caravana filmelor la Centrul Cultural Reduta

  3. Pingback: Filmeaza-te romane! » Blog Archive » Caravana Filmelor

  4. Pingback: Caravana Filmelor şi la Târgu-Mureş |

  5. mi se pare ca feeder-ul a luat un aer provincial lately
    si-mi aminteste de blogurile de orase mici si mijlocii unde toate cafenelele isi baga comunicatele de toata jena
    cine dracu credeti ca citeste aceleasi comunicate patetice si lipsite de orice tip de creativitate si personalitate.
    v-ati banalizat complet,
    zoso.ro, varianta pentru centrul ceh

  6. Caravana e facuta sa treaca prin orasele unde apetitul de film nu e foarte dezvoltat. In Bucuresti si in Constanta cel mai probabil se vor organiza proiectii in cadrul TIFF (inainte sau dupa originalul din Cluj-Napoca), nu al Caravanei filmelor.

Leave a reply (we review all comments)