Swiss Design in Hollywood

Swiss Design in Hollywood mnac

Swiss Design in Hollywood
05 martie – 18 aprilie 2009

Vernisaj 5 martie, ora 19

Artisti: R. Giger, John Howe, Christian L. Scheurer, Deak Ferrand, Natasha Devaud, Nicolas Imhof, Brigitte Wuest, Silvio Aebischer, Simon Christen, Nadja Bonacina, Simon Otto si Alex Ongaro

Expozitia Swiss Design in Hollywood, documenteaza proiectele a 12 designeri si creatori de imagini digitale elvetieni, pentru productiile internationale de film si pentru jocurile video.

Alien, Final Fantasy, Lord of the Rings, Hellboy, Command and Conquer, Over the Hedge, Ratatouille, Pirates of the Caribbean II, Mystery Men, Bee Movie, Flushed Away, King Kong sunt cateva dintre filmele la care au lucrat artistii din expozitie.

In ciuda aparentelor, destul de multi artisti elvetieni au lucrat cu succes la filme sau jocuri video, au creat personaje, creaturi fantastice sau decoruri. Astazi, ei participa la unele dintre cele mai importante productii de film (inclusiv animatii) si lasa o urma de necontestat in cultura populara, chiar daca ei raman, in mare parte, necunoscuti marelui public. Aceasta expozitie isi doreste sa accentueze influenta personala a unor designeri si ilustratori– fie independenti, fie afiliati unor mari studiouri de efecte speciale – asupra esteticii filmului, fara a neglija contributiile lor creative.

Swiss Design in Hollywood este mai mult decat o galerie de imagini. Ea incearca sa ofere o perspectiva istorica asupra tehnicilor si practicilor artistice implicate in crearea de film, practici derivate mai ales din artele aplicate si care nu se bucura de atentia pe care o merita. Expozitia poate fi, de asemenea, o privire critica asupra unor artisti adesea omisi de Istoria Artei oficiala, chiar daca pregatirea academica artistica sta la baza operei lor.

MNAC
Palatul Parlamentului/ Str. Izvor, aripa E4, Bucharest (RO), 050563
tel: +40 21 318 91 37/ fax: +40 21 318 91 38, www.mnac.ro
Miercuri/ Wednesday-duminica/ Sunday 10h-18h

4 thoughts on “Swiss Design in Hollywood”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.