Teodor Graur la Arte Martiale

  • by

Teodor Graur la Arte Martiale

Marti, 24 februarie 2009, de la ora 6 p.m., la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucuresti), Artele Martiale se intâlnesc cu body-buildingul ca body-art: protagonistul celei de-a doua (dez)bateri din 2009 in cadrul seriei de intâlniri moderate de Erwin Kessler este Teodor Graur, „cel mai tinar bunic al artei contemporane românesti”.

„Posesor al unui faimos Complex sportiv de apartament, biciclist si motociclist devotat, cu o refletie acuta si sarcastica –fie si prin oglinda retrovizoare a vehiculului aflat in viteza – asupra istoriei traite sau inchipuite, practician de frunte, din anii ’80, al artei din materiale reciclabile, Teodor Graur este, in acte, cel mai notoriu artist european de la noi. Fondator, la inceputul anilor ‘90, al Euroartist S.R.L. (impreuna cu Olimpiu Bandalac), grup artistic de neo-avangarda dar si firma, sereleu in toata regula, el a condus ulterior, pâna anul trecut, galeria comerciala (non-profit!) HT 003. (…) Teodor Graur a fost si este (si-n par si-n raspar) un promotor neobosit al star-sistemului in arta. (…) Si totusi, piata si intregul sistem artistic, recunoscind in Teodor Graur un precedent important al propriei dezvoltari, nu l-au asimilat printre profitorii sau pensionarii lor de lux. Deschizator de drumuri, Teodor Graur continua sa bata drumurile, ramas, surprinzator, undeva in preajma marilor mize, foarte aproape de ele, dar fara a le putea controla. O cariera, un destin, o pilda, o morala, un artist sportiv, viguros, activ si reflexiv, cu care publicul Artelor Martiale va discuta despre fair-play in arta, despre strategii de joc, despre planuri A si planuri B, despre formula succesului si despre constiinta artistica.” – Erwin Kessler

Publicul (consumator, combativ, convorbitor) este invitat, in martea de pe urma a lunii februarie, la o confruntare cu un bunic spatos.

Leave a reply (we review all comments)