preview

  • by

Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) prezinta:

Vineri, 20 februarie, ora 19.30, Sala Ronda
preview
Concept, coregrafie si interpretare: Manuel Pelmus
O productie: Bandlien/PelmusCo-productie: Centre National de la Danse (Paris), CDU- Center for Drama Art Zagreb, Centrul National al Dansului Bucuresti, THEOREM – association supported by the Culture 2000 programme of the European Union
Cu spijinul: Kanuti Gildi Saal (Tallin)

Piesa “prewiev” a avut premiera la sfirsitul anului 2006 la Bucuresti. De atunci a fost prezentata in Romania, Germania, Austria, Croatia, Cehia si USA.
“preview” a fost recent prezentata la NY iar in aprilie 2009 va fi invitata la Utrecht, Olanda, in cadrul sectiunii Dialog a Festivalului Springdance.
In 2007 spectacolul “preview” a fost desemnat “cea mai importanta productie a stagiunii 2006-2007” de catre criticul austriac Helmut Ploebst, in revista de specialitate Ballettanz International.

Manuel Pelmus este unul dintre cei mai cunoscuti reprezentanti ai dansului contemporan romanesc in contextul international. A studiat dansul la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” si la Scoala Operei din Hamburg.Din 1998 incepe sa lucreze la propriile proiecte coregrafice, care au fost prezentate, la nivel international, in diferite festivaluri si teatre precum: Tanz im August Berlin, TanzQuartier Viena, De Singel Antwerp, Judson Church New York, etc. A colaborat in ultimii ani, in diferite contexte, cu coregrafi ca: Isabelle Schad, Thomas Lehmen, Mart Kangro, Brynjar Bandlien, Bruno Pocheron and Frederic Gies. Ultimele sale productii “Outcome”, “Punct Fix”, “Still Lives” (de Schad, Pocheron, Gies si Pelmus) si “preview” au fost prezentate in festivaluri si teatre prestigioase din Europa si Statele Unite.

CNDB
TNB, B-dul Nicolae Balcescu 2, etaj 3/4 (acces spre Laptaria Enache)
tel: + 40 (21) 312 80 09
e-mail: office@cndb.ro
www.cndb.ro

Leave a reply (we review all comments)