Politia abuzeaza

politia targoviste in statia de autobuz

Tot de la Rezistenta Urbana am aflat de aceasta intamplare din Targoviste unde un tanar a fost ridicat de Politie pentru ca le-a fotografiat masina parcata in statia de autobuz. A avut inspiratia de a filma cu telefonul toata discutia cu politistii. De ras si plans.

Foto via zoso

UPDATE: Se pare ca omul a scapat. Detalii aici.

Tags:

17 thoughts on “Politia abuzeaza”

 1. Pingback: DEZBATERE. Poti fi arestat daca fotografiezi sau filmezi un politist? | activewatch

 2. Pingback: DEZBATERE. Poti fi arestat daca fotografiezi sau filmezi un politist? : Blogul ActiveWatch

 3. Pingback: Politisti vs. fotografi – dezbatere cu Christian Ciocan | Feeder

 4. lasa ca ai avut noroc. a fost unu pe care l-au batut de nu s-a vazut atunci la summit. asa ca politia romana mai are foarte mult de mers pana va ajunge ce trebuie

 5. Pingback: Drepturile fotografilor | Feeder

 6. Pe mine m-au oprit pe strada cand au organizat Summitul NATO pentru ca purtam un badge pe care scria “NATO SUCKS”. Comisarul de militie avea insa un dram de simt al umorului si nu m-au carat dupa ei la sectie. Vad insa ca se putea sa ma ia si la sectie. Problema e ca te pot lua pe motivul ca “Lasa dom’le ca depui tu plangere dupa”. Cati insa o fac? Pana nu le arata cineva ca nu scapa asa de usor, nu se vor opri. Eu eram singur si nu aveam nici camera de filmat.

 7. Este trist si frustrant pentru cetateanul de rand sa fie tratat in acest mod abuziv de catre organele de politie. Conform legilor fotografiatul sau filmatul in spatii publice este permis, iar pe langa asta, daca informatia respectiva este de interes public si mai ales vizeaza si un organ public (care este platit din banii nostri), cu atat mai mult tipul acela avea toate drepturile sa o faca. astfel de practici militienesti nu ar trebui sa faca parte din portofoliul autoritatilor. le era teama ca imaginile vor ajunge pe Internet si poate in mainstream si atunci codul etic politienesc ar fi fost manjit. vorba aia, `asculta de sfaturile preotului, dar nu face ca el`…ar trebui impartasite publicului cat mai multe astfel de imagini sau secvente video in care autoritatile fac abuzuri sau nereguli. de ce doar noi cei de rand trebuie sa ne supunem legilor?

 8. De plan!!Clar!
  Oricum,bravo baitului, nu s-a auzit nici un singur “p… mea”,io nu stiu daca as fi fost in stare sa ma abtin.

 9. in timp ce merg la sala si la petreceri cu toti infractorii, animalele astea isi fac norma cu cei pe care ar trebui sa-i protejeze.

  in general, politistii de la circulatie, se uita cum esti batut pe strada si spun ca nu e treaba lor ca ei au treaba cu soseaua, pe trotuar e treaba altora iar cei de pe trotuar spun ca nu e treaba lor ca e treaba jandarmilor si ca oricum la cat sange a curs din tine, mai bine chemi o salvare ca de ei nu mai ai nevoie si ca oricum aia care te-au batut probabil ca aveau motivele lor ca esti imbracat destul de ciudat si ai si o freza aiurea.

  eventual te invita si pe la sectie dupa ce termini cu spitalul sa dai o declaratie despre motivul pentru care aveai o camera foto la tine.

  si? ce facem cu astia?

 10. regulile sunt facute pentru prostime, ei sunt altceva, ei sunt cei care fac legea, nu cei pentru care este facuta legea…si reactia lor mi se pare normala, faci poza te luam noi sa iti mancam 2-3 ore din viata cu prostii pe la sectie si dam si la ziar ca sa nu mai indrazneasca nimeni…e legal sa faci poza, dar daca e vorba sa iti pierzi vremea pe la sectie, renunti la acest drept…si daca tot ne pregatim de dictatura, si militia ia pozitie ca atare…intimidare si abuz de functie …nu sunt diferente majore in structura intre comunism, neocomunism si democartie originala…si totul pentru siguranta noastra…

Leave a reply (we review all comments)