KOOP la Bucuresti

koop

Am uitat sa va anunt ca s-a confirmat venirea lui Koop la Bucuresti.

Orchestra suedeza Koop va concerta pentru prima data pentru publicul larg la Bucuresti, pe 23 noiembrie! Spectacolul va avea loc tot in cadrul Salii Palatului, spectatorii romani avand astfel ocazia de a se delecta timp de doua zile cu show-uri de exceptie pe ritmuri de swing, electro, jazz si bossa-nova.

Oscar Simonsson si Magnus Zingmark au pus bazele Koop in 1995 la Stockholm, orientandu-se inca de la inceputuri catre acest gen de muzica. Primele doua albume, „Sons of Koop” si „Waltz for Koop” si-au gasit incet dar sigur drumul catre publicul din intreaga lume. Au urmat doua turnee mondiale si sute de remixuri urmand ca in 2006 sa se reintoarca in Stockholm pentru pregatirea celui de-al treilea album: „Koop Island”.
La o prima auditie, sound-ul trupei lasa senzatia unei orchestre insa piesele sunt facute in intregime din secvente. Mii de bucatele muzicale: toba, vioara, contrabas sau cor, sunt impletite in studio ca niste piese de puzzle pentru a crea noi melodii. Tocmai aceasta metoda da impresia unui sound suprarealist, specific pentru Koop. „Piesele sunt create intr-un sistem post-sampling in care totul este posibil. Chiar si intoarcerea in timp.”, declara Magnus. Inapoi la muzica swing a anilor ’30, Koop recreaza ritmuri de jazz asortate cu discrete nuante ale blues-ului interbelic. In show-urile live, Koop se prezinta in varianta extinsa, alaturi de sase muzicieni desavarsiti, intr-o formula exotica asemeni orchestrelor de mult uitate. De-a lungul timpului, Oscar si Magnus au colaborat cu solisti talentati precum Yukimi Nagano, Ane Brun, Rob Gallagher si Mikael Sundin, la Bucuresti vocea formatiei urmand sa fie Hilde Louise Asbjornsen.

Atat biletele pentru concertul Nouvelle Vague din 22 noiembrie cat si cele pentru Koop, din 23 noiembrie, sunt disponibile la aceleasi categorii de pret, in functie de pozitia in sala: 60, 85, 110 si 140 de lei. Acestea vor fi puse in vanzare luni, 25 august, pe www.myticket.ro, urmand ca spre sfarsitul saptamanii sa fie disponibile si in reteaua magazinelor Diverta. Persoanele interesate de ambele evenimente intr-un „weekend chillout”, pot achizitiona un bilet valabil pentru cele doua zile de spectacol, respectiv 22 si 23 noiembrie, fie din reteaua magazinelor Diverta, fie de pe www.myticket.ro, beneficiind astfel si de o reducere, categoriile de pret fiind: 100, 150, 190 si 240 de lei.  

Site oficial: www.dieselmusic.se/koop

9 thoughts on “KOOP la Bucuresti”

  1. Pingback: Feeder » Event of the year

  2. Pingback: Feeder » Koop afterparty

  3. Pingback: Feeder » Concurs: Castiga 3 invitatii la KOOP

  4. Pingback: Feeder » Exclusiv: interviu Koop

  5. Pingback: Feeder » Nouvelle Vague

  6. Pingback: Feeder » Interviu Koop pe MTV

  7. totusi nu e cam mare sala palatului pentru koop si sala polivalenta pentru Roisin Murphy? Ii ador si pe unii si pe altii dar cati credeti ca or sa vina? La polivalenta la Beck’Sperience au fost 3000 de persoane in conditiile in care biletul a fost 50 Ron. Cati vor veni la Roisin miercuri cu 75Ron si la Koop duminica cu 140 Ron?

  8. incredibil, iata ca lumea nu uita si iubitorii de muzica buna. mai intai thievery corporation si acum koop….wohooooooo, increeeedibil! abia astept ambele concerte

  9. foarte frumos…foarte multe concerte. dar de ce se organizeaza atatea la sala palatului? e cea mai proasta locatie. nu ma duc la thievery ca sa stau pe scaun si sa aplaud. sala palatului e pt banica junior. sau…poate sunt eu mai ciudat dar mi se pare foarte aiurea locatia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.