Fort Knox Five si Zicu

  • by

fort-knox-five

Sambata, 18 Octombrie 2008, proaspatul Mash-Up Club va fi gazda primului eveniment cu un headliner strain din locatie. Dupa 4 saptamani de existenta si evenimente ce au avut drept capete de afis peste 15 DJ locali, Mash-Up cu sprijinul Flama Events face urmatorul pas. Acest pas se numeste in nici-un alt fel decat Fort Knox Five care vor trimite in Bucuresti un reprezentant, in cadrul „Radio Free D.C. Tour”, pentru a oferi publicului roman o perspectiva asupra albumului lor de debut. Supportul va fi asigurat de Zicu (Flama).

Mihai Eminescu 89
Pret bilet: 20 lei. Biletele se pot achizitiona si in avans, pe www.bilet.ro
+18

FORT KNOX FIVE
Fort Knox Recordings – Washington DC, USA
Your browser may not support display of this image.

Lansat in 2003, grupul Fort Knox (impreuna cu label-ul cu acelasi nume), reprezinta, pe scurt, principalul stalp de sustinere pentru „bridge-ul” dintre doua genuri muzicale: funk si breakbeat. Cei 4 membri: Sid Barcelona, Jon „JonH” Horvath, Steve „Raskal” Raskin si Rob Myers au creat pe parcursul a 5 ani un sound recunoscut la nivel international drept „cel putin original”, mai mult, au devenit cu usurinta elementul comun din definitiile celor 2 stiluri principale pe care le abordeaza.

Originari din Washington DC, FK5 au un palmares de invidiat, ajungand in 5 ani de existenta la un nivel atins de alti artisti in peste un deceniu. Functionand atat ca live band, DJ crew, cat si ca produceri, remixeri si label owneri, FK5 au pasit in curtile aproape tuturor label-urilor mari si promoterilor de profil din lume. Piesele lor au aparut pe single-uri la label-ul propriu – Fort Knox Recordings, pe compilatii Fingerlickin’ Records, Jalapeno Records, G-Stone (label-ul Kruder & Dorfmeister) sau ESL Music (label-ul Thievery Corporation). Au remixat de-a lungul anilor piese semnate de artisti ca Bob Marley, Ursula 1000, Kraak & Smaak, Skeewiff, Mo’ Horizons, A-Skillz, Krafty Kuts, Louis Armstrong, Tito Puente sau Nickodemus iar ca live band s-au aflat in turneu cu nume ca Black Eyed Peas sau Gwen Stefani.

In 2008 FK5 a atins o piatra de hotar care se numeste „Radio Free D.C.” – mult asteptatul lor album de debut, o constructie muzicala care doreste sa prinda esenta sound-ului nascut si crescut in Washington. Printre colaboratorii albumului se afla artisti ca Asheru, Mustafa Akbar, Rootz & Zeebo, Sleepy Wonder and Ian Svenonius.

Turneul de promovare al albumului va ajunge si in Bucuresti pe data de 18 Septembrie. Fort Knox Five vor fi reprezentati in capitala de un DJ set semnat Steve Raskin.

Your browser may not support display of this image.

Pentru cei care nu-l cunosc, „Raskal” cum il numesc ceilalti membrii ai grupului este unul dintre veteranii FK5, avand in spate peste 12 ani de DJ-ing si productie muzicala. Individual si-a vazut productiile si remixurile semnate la label-uri ca Avex, Harvest si chiar la gigantul Virgin (remixand o piesa Sneaker Pimps). A fost de-a lungul timpului membru Thunderball (pe care ii stiti de pe compilatiile semnate Thievery Corporation), Edsell (semnat la Merkin Records) si Liftoff (impreuna cu colegul sau din FK5 – Sid Barcelona).

Setul lui „Raskal” va surprinde exact sound-ul pe care grupul il abordeaza in acest moment si probabil va reprezenta preview-ul perfect pentru lansarea albumului, ce va avea loc pe 21 Octombrie, la 3 zile dupa performance-ul din Bucuresti.

Pentru mai multe detalii accesati:
http://www.fortknoxrecordings.com/
http://www.myspace.com/fortknoxfive

Leave a reply (we review all comments)