Taxa aberanta pentru posesorii de site-uri si bloguri

Dan Virtopeanu ne avertizeaza ca “se intentioneaza modificarea conditiilor de utilizare a muzicii pe internet cu efecte economice dure asupra majoritatii site-urilor si blogurilor din Romania. Astfel, un blog sau un site care va contine linkuri catre videoclipuri sau melodii preluate de pe site-uri de tip Youtube, Trilulilu si care are bannere de orice natura (platite sau gratuite) pentru a promova produse/servicii va trebui sa plateasca minim 1.000 RON pe luna (taxa pentru mai putin de 100.000 de afisari pe luna) pentru acele linkuri.”

Dan Virtopeanu este membru fondator al ARONSA – asociatia care s-a opus (cu succes pana acum) in vara la aceste pretentii exagerate. Ei doresc rediscutarea acestui proiect aflat in dezbatere in cadrul comisiilor de negociere stabilite de ORDA si gasirea unor conditii echitabile pentru toata lumea.

Aici gasiti comunicatul de presa al ARONSA, iar mai jos extrase din metodologia propusa din care se pot vedea noile taxe. (click pt zoom)

cci00061

Tags:

8 thoughts on “Taxa aberanta pentru posesorii de site-uri si bloguri”

 1. Si daca o sa punem pe blogurile noastre muzica de la netlabeluri o sa ne puna sa platim?

  Sunt multe aspecte legate de internet de care habar n-au cei care au propus legea.

 2. Romaneste nu m-ar mira sa se ingroase gluma.
  Unde ajung banii astia. Daca nu ajung la artisti atunci cam stim unde. Un alt roman destept s-a gandit la ceva.
  Uf uf

 3. 1. Cine sunt nestiutorii de la ORDA si de ce incearca sa reguleze un mediu care nu este regulat (in acest fel) nicaieri in lume? N-as vrea sa fie Romania tara care sa porneasca o asemenea initiativa idioata/fascista in lume..
  2. Si daca am blogul pe blogspot.com sau daca sunt hostuit in state? Se mai aplica? As fi curios cum..
  3. Probabil chestia asta e scrisa de niste oameni care n-au avut in viata lor un blog si nu stiu ce inseamna sa tii un blog..
  4. Definitia site-ului comercial nu ar trebui sa includa “promovarea oricaror fel de produse sau servicii comerciale ori profesionale”. Daca mi-a placut la Balthazar, si scriu ca mi-a placut acolo, inseamna ca promovez Balthazar? Dar daca imi lipesc pe fereastra un mar Apple, imi vor taxa fereastra ca spatiu de reclama?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.