Din Primavara de la Praga la Revolutia de Catifea

  • by

68-89

Centrul Ceh impreuna cu Ambasada Republicii Cehe in Romania au plarecea de a va invita luni, 6 octombrie, ora 16, la Muzeul National de Istorie a Romaniei (Calea Victoriei nr.12), in prezenta Presedintelui Camerei Deputatilor a Republicii Cehe, Miloslav Vlcek, la vernisajul expozitiei

Din Primavara de la Praga la Revolutia de Catifea

In dimineata zilei de 21 august 1968 trupele soviete alaturi de trupe din alte patru tari semnatare ale pactului de la Varsovia, invadau Cehoslovaica. Acest moment marca inceputul sfarsitului miscarii de reforma din Cehoslovacia,cunoscuta sub numele de Primavara de la Praga.
Fotografii alb-negru prezinta momente importante care au modelat cursul istoriei din 68 in 89, de la Primavara de la Praga la Revolutia de Catifea. Expozitia readuce imagini precum inmormantarea lui Jan Palach, un tanc rusesc strivind o cladire din Liberec, un miting ilegal in Piata Vaclav dar si momentul in care televiziunea nationala anunta retragerea partidului comunist de la putere.
Fotografiile sunt selectate din lucrarile a peste 30 de fotigrafi celebri, castigatori ai unor premii precum World Press Photography Awards, Czech Press Photography Awards si Photographer of the Year. (Curator: Dana Kyndrova)

Pentru mai multe detalii sau interviuri contactati Centrul Ceh sau Ambasada Republicii Cehe.

Leave a reply (we review all comments)