Zascusca Culturala

  • by

traian42

Traian 42 va asteapta vineri 3 octombrie la evenimentul Zascusca Culturala [intrarea libera]

    Balkan’s Digest 2008
/ 26 min
“În sudul Albaniei, uitata in inima muntilor, localitatea Grabova (1700m alt) este cea mai izolată din grupul celor 5 cetăţi moscopolene ale culturii urbane aromanesti. Datorită “bunei-intelegeri” cultivate intre populatiile din Balcani, Grabova a rămas acum cea mai numeroasă aşezare istorica aromânească: 50 de familii.Povestea sa emblematica relateaza destinul unei Atlantide balcanice a carei cultura spera inca in dreptul sau la existenta. ”

   Seize the time 2007 / 20min
“13 Ianuarie, ajunul Anului Nou pe Stil Vechi. Lautarii ursari din Bisca, sat izolat in inima Carpatilor Orientali, reusesc in sfirsit sa sarbatoreasca Anul Nou. Obisnuita “trecere dintre ani” ne invita sa investigam relatia dintre oameni si timp, mediata in mod “ritual” de bucuria de a trai. Uneori evenimente coincidente din viata oamenilor se alatura “sacrului” moment al mortii si renasterii Timpului…”

     Einuiea – Noa
/ concert lansare album
“discul pe care il vom lansa/prezenta la fata locului se numeste Noa si reprezinta rezultatele experientei pe care am avut-o, ca muzicanti, in Japonia”

– via zorzini

Leave a reply (we review all comments)