Evenimentele sfarsitului de saptamina la CNDB

  • by

cndb

In urmatoarele zile Centrul National al Dansului Bucuresti va propune citeva evenimente speciale
In cadrul proiectului „Anticorp” – Amprenta Vava Stefanescu va invitam la:

You come to see the show and you’ll get an extra burger!
Simbata 27 septembrie, ora 20:00, sala Ronda

concept, text si coregrafie: Mihai Mihalcea
interpreti: Mihaela Sirbu, Mihai Mihalcea
muzica: Eartha Kitt, Josef Haydn, Kurt Dahle, Adolphe Adam, Jerome Soudan
productie: Solitude Project
durata: aproximativ 35 minute

„You come to see the show and you’ll get an extra burger!” este un anti-spectacol, dupa cum il numeste autorul sau. Este o lucrare in perpetua transformare, diferita de la o reprezentatie la alta, lasind impresia unei repetitii care are loc in fata publicului. Autorul creeaza un remix permanent al continutului, amesteca fara retineri planuri temporale si sentimente de ultima ora, si incearca sa creeze un spatiu propice pentru intrebari si reflectii lansate prin vocea actritei Mihaela Sirbu. Jucat in peste cinci limbi in festivaluri din Franta, Germania, Polonia, Austria, Olanda si Portugalia, „spectacolul” pune in centrul atentiei confesiunea publica a autorului sau, care se pozitioneaza critic fata de problemele pe care le are in societatea in care traieste si, mai cu seama, in domeniul in care activeaza. Autorul ridica semne de intrebare in legatura cu arta dansului, balansind permanent intre dans si ceea ce se afla in spatele acestuia. Nu fara o nota de ironie, autorul se lasa purtat de subiectivismul sau extrem, incalca regulile si conventiile scenice, si ii dezvaluie publicului amanunte despre culisele crearii spectacolului si despre evenimentele care i-au marcat formarea ca dansator.

Dupa reprezentatiile avute la Centre National de la Danse din Paris, criticul de dans Marie-Christine Vernay, scria in ziarul „Liberation” din 12 decembrie 2002: „Vii la spectacol si primesti un extra burger!” al romanului Mihai Mihalcea este un spectacol inteligent, emotionant si plin de umor”.

Sono anticorp – productie si difuzare de audio-globina
Instalatie sonora interactiva de Julien Trambouze
26, 27, 28, 29 si 30 septembrie, la Vava in sufragerie (mediateca CNDB) intre orele 18.00-21.00

Aici se pot face auditii sonore si pot fi inregistrate mesaje. Suma mesajelor va fi revazuta de Julien Trambouze, urmind ca un remix sa fie ascultat de public in data de 30 septembrie

Un anticorp este un sunet complex utilizat de sistemul auditiv pentru a detecta si neutraliza parazitii cotidieni in maniera specifica. Anticorpii sint secretati de catre celulele derivate din obiceiurile sonore. Anticorpii constituie audioglobulina principala a singelui. Utilizam de asemenea termenul «audioglobulina» in locul cuvintului anticorp, insa folosirea este abuziva.

In cursul raspunsului sonor, anticorpii au trei functii principale : sa se lege de necunoscut, sa activeze sistemul auditiv si sa recruteze celule in vederea unei noi creatii, sono/anticorpii.

Este vorba despre o piesa sonora de aproximativ 30 de minute care interogheaza raportul nostru cu realul. Auditorul reactioneaza lasind un mesaj sonor in confesionalul instalat in salon.

CNDB
locatie: TNB, B-dul Nicolae Balcescu 2
etaj 3/4, sector 1, Bucuresti, (acces spre Laptaria Enache)
tel: + 40 (21) 318 86 76
office@cndb.ro
rezervari bilete:
rezervari@cndb.ro

Tags:

Leave a reply (we review all comments)