TEMPS D’IMAGES

temps-d-images

Programul festivalului:

program-bilingv

Prima editie a festivalului TEMPS D’IMAGES la Bucuresti – festival de artele spectacolului si imagine video, organizat de Asociatia ArtLink, se va desfasura intre 22-30 septembrie 2008. Teatru si dans contemporan fresh, made in Franta, Romania si Portugalia vor invada scenele de la Ion Creanga, Nottara, Bulandra si Fabrica. Lucrari de arta video ale absolventilor universitatilor de arta din tara vor putea fi vizionate la UNAGaleria din Bucuresti iar Noptile Arte le vom petrece la terasa Motoare cu proiectii cu filme de dans contemporan, productii Tv ARTE

Informatii suplimentare la: www.artlink.org.ro sau e-mail office [at] artlink [dot] org [dot] ro

Creat in anul 2002 de catre canalul de televiziune ARTE si de La Ferme du Buisson – Scena Nationala Marne la Valée din Franta, proiectul TEMPS D’IMAGES, festival de teatru, dans si imagine, s-a dezvoltat la nivel european, desfasurandu-se acum in zece tari: Belgia, Estonia, Franta, Germania, Italia, Portugalia, Polonia, Romania, Ungaria si Turcia.

TEMPS D’IMAGES este un proiect european interdisciplinar care isi propune sa creeze punti de comunicare intre artisti din zona artelor spectacolului si a artelor vizuale, in scopul crearii de noi forme artistice. Accentul cade pe relatia dialectica dintre scena si imaginea filmata, dintre personajele reale si imaginile proiectate. Caracteristica spectacolelor din TEMPS D’IMAGES consta in incercarea de aduce un echilibru intre acum si atunci, intre viu si „inregistrat”, folosind imaginea video sau multimedia ca un element dramaturgic esential in artele spectacolului.

TEMPS D’IMAGES contribuie la sustinerea creatiei interdisciplinare si a cercetarii artistice prin realizarea de co-productii internationale, a laboratoarelor de cercetare, constituindu-se ca un label pentru artistii cu preocupari interdisciplinare. Prin proiectul european, organizatorii acestuia isi propun sa acompanieze financiar si logistic artistii tineri in demersurile lor de creatie si sa ofere un cadru de expunere de inalta calitate profesionala.

2 thoughts on “TEMPS D’IMAGES”

  1. Pingback: Feeder » Ce n’est pas une chanson d’amour

Leave a reply (we review all comments)