Zece pentru Mare

zece-pentru-mare

Festivalul ‘’Zece pentru Mare’’ Plaja Corbu, 25 iulie-3 august 2008
www.zecepentrumare.ro
Prima editie

Organizatori: Catapulta Records, Imobiliare PRB

In perioada 25 iulie- 3 august va avea loc prima editie a festivalului ‘’Zece pentru Mare’’, Plaja Corbu.
Zece zile de muzica, teatru si sporturi de apa fara motor, publicul amator de kayak, kite-surfing sau scuba-diving fiind binevenit.
Artistii care vor fi prezenti pe scena acestui festival sunt Kumm, Timpuri Noi, Al Jawala, Parazitii, Trigon, Nightlosers, Fara Zahar si Mihai Margineanu.
Accesul la acest festival este liber iar pe durata intregului eveniment va fi oferit un teren de camping de asemenea gratuit.
Vor exista curse regulate (microbuze) pentru transportul celor interesati, pe ruta Gara Constanta-Navodari-Plaja Corbu, pe intreaga durata a festivalului.
Tinand cont ca intregul eveniment va avea loc in zona economica a Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii, nici un sport cu motor nu va fi agreat pe parcursul acestui eveniment.
Vor exista de altfel o serie de workshop-uri/seminarii privind litoralul Marii Negre si Rezervatia Biosfera Delta Dunarii, pentru a atrage interesul asupra unei zone de o frumusete deosebita, ce poate fi dezvoltata coerent si responsabil, incepand de la primul pas.

Publicul doritor se va putea relaxa de asemenea cu ajutorul unui internet-café, unei librarii/biblioteci de plaja, cartile putand fi savurate in cortul special amenajat de narghilele si cafea turceasca.

“Intr-un 2008 agitat, cu un ritm de viata tot mai alert si distante care devin de la o zi la alta tot mai scurte, e relativ dificil sa gasesti locuri salbatice si uitate de lume, in care sa simti macar pentru un moment ca esti unul din primii calatori ce isi lasa urmele intr-un paradis ascuns si neexplorat. Plaja Corbu e unul dintre ele si probabil chiar din acest motiv aceasta initiativa conturata cu ajutorul festivalului ‘’Zece pentru Mare’’ va avea parte de pareri pro si contra, unii preferand ca unele locuri sa ramana salbatice, nedescoperite si cat mai inaccesibile calatorului.
Noi pornim de la premisa ca atunci cand descoperi sau traiesti un lucru frumos, simti nevoia sa il imparti, sa vorbesti despre el si eventual sa te bucuri impreuna cu cei pe care ii consideri aproape.
Nu intentionam sa salvam Plaja Corbu, ne dorim sa o ajutam sa creasca, cu bun simt si responsabilitate. Artistii pe care i-am invitat in acest festival sant artisti care si-au construit propriile cariere urmand principiile enumerate mai sus iar partenerii cu care am reusit sa construim aceasta prima editie urmaresc aceleasi intentii in afacerile pe care le reprezinta.
Vrem sa oferim zece zile de muzica buna, savurata pe malul marii, alaturi de un public care este binevenit sa se bucure de acest festival, cu responsabilitate si respect la adresa plajei Corbu.
Miza cea mai importanta a acestui festival e probabil felul in care vom alege sa ne lasam urmele imprimate in nisipul plajei, la aceasta editie sau editiile viitoare.
Putem pleda, ca public, pentru continuitatea si conservarea frumusetii salbatice a plajei Corbu, sau nu.
Personal cred ca o suta sau o mie de oameni adusi impreuna de o muzica buna pot respecta locul in care se afla, si sper ca asteptarile mele sa fie confirmate.
Am construit acest festival intr-un timp record si cu siguranta multe lucruri vor fi imbunatatite, perfectate pe parcurs. Un lucru e sigur, impreuna cu artistii si partenerii acestui eveniment ne dorim sa avem parte de 10 zile memorabile pe Plaja Corbu unde, macar pentru o clipa, sa crezi in importanta primului pas facut.
Plaja Corbu va asteapta, cu corturile deschise.”

Mani Gutau
Catapulta Records

16 thoughts on “Zece pentru Mare”

 1. ca babele la poarta cotcodaciti cu totii..am fost weekendul trecut – liniste, o mana de coruri (dar una mica, de pitic), multi pesti in apa si meduze lenese…liniste..multumim promovarii defectuoase pentru faptul ca ni s-a organizat un festival privat – formatiile au cantat ca intre prieteni pentru 15-20 de oameni..
  ma intorc si weekendul asta..

 2. Pingback: Festivalul Zece pentru Mare | CTLife

 3. ce pacat…ce se mai poate spune?…ce pacat…urme imprimate pe nisip???? poate nesimtirea sa fie imprimata in peisajele astea de au mai ramas nespurcate de nesatui…sa se scoata bani din orice…ce pacat…si se specifica,sti,ca este REZERVATIEEEE…intr-o tara civilizata oamenii s-ar decapita singuri pt asemenea idei…ce pacat…

 4. Papa la Soni… unul din sponsori, parteneri ma rog…

  Sper sa cada cate o bomba atomica peste toate plajele pe care le-ati spurcat, incepand cu Costinesti, Vama si terminand cu Vadu, sa nu mai ramana nimic in afara de mare si plaja, asa cum era inainte; iar creierii sa va fie spalati, tot de la bomba aia, ca sa nu mai stiti decat de Mamaia si de Satul de Vacanta, cocalarilor!

  Prostilor, sa construiti in locurile voastre de “supeeer distraktzie” vile de munte, sa nu cada turturii, sa nu se puna zapada, nu in Vama! Vama e la mare, imbecililor, nu e la munte!

  Va meritati soarta, dobitocilor!

  🙂

 5. Domnul Mani Gutzau probabil ca aspira la statului altui domn, Tudor Chirila.

  Iar daca prin celebritate nu s-a putut, macar prin actiuni iresponsabile.

  Va doresc multa sanatate Domnule Mani Gutzila si, asa cum dumneavoastra il injurati acum ceva timp pe Domnul Tudor de la Vama Veche, asa va doresc sa primiti si dumneavoasta din partea noastra.

  Multa multa multa…. sanatate.

  Colectiul celor ce au fost in Corbul inainte ca Mani Gutzila sa ne cumpere cu o cafea.

 6. tot ce imi doresc sa vad acolo e lume buna! nu betivani, nu drogati, nu romani care fac mizerie(chair daca sunt afisate plancarde si li se spune ca nu e bine) …cam asa cum a devenit vama .
  va salut si va doresc succes cu organizarea!

 7. Foarte trist.
  Nu eventul. Ci faptul ca, probabil ca plaja de la Corbu o sa devina un soi de vama.
  Plaja era foarte frumoasa si total nepopulata acum 2 ani cand am fost acolo. Speram de atunci sa nu se ajunga la popularizarea ei excesiva.
  Sa nu lasati gunoaie baieti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.