Bucharest Biennale 4 – 2010

  • by

bucharest-biennale-4-2010

BUCHAREST BIENNALE 4

A patra bienala internationala de arta contemporana, BUCHAREST BIENNALE 4, (Bienala Internationala de Arta Contemporana), realizata de Pavilion, revista de arta & cultura contemporana, este programata pentru perioada 21 mai – 20 iunie 2010 si il are drept curator pe Felix Vogel (Germania).

Felix Vogel a ales ca tema de cercetare pentru BB4: “Handlung. Despre productia posibilitatilor”. BB4 preia ambiguitatea termenului german Handlung – care este imposibil de tradus la toate nivelele sale de semnificare, dar se plasseaza cumva intre actiune, activitate, instrumentalizare si participare, desi poate insemna concomitent si poveste sau naratiune – drept punct de plecare pentru studierea unor practici diverse, care propun diferite forme de actiune. BB4 incearca sa investigheze cu minutiozitate si sa epuizeze promisiunea – ce poate fi doar o presupozitie – a unei arte ce are loc in sfera publica si care e supusa interogatiei: se creeaza astfel posibilitati de actiune (politica) sau opera de arta in sine mosteneste deja acest moment al actiunii? In consecinta, manifestarea nu incearca sa ofere neaparat raspunsuri, ci mai degraba sa articuleze intrebari si sa sugereze diverse perspective posibile. Bucharest Biennale 4 urmareste sa intensifice interactiunea cu contextul urban si politic al Bucurestiului, iarl participantii invitati vor proveni din diverse domenii, cum ar fi artele plastice, arhitectura, politica, antropologie etc.

Felix Vogel (n. 1987) este curator si teoretician. Studiile sale si activitatea sa de curator sint centrate pe raporturile dintre estetica si sfera sociala. Prin urmare, el este interesat de domenii ce au legatura cu activismul civic, studiile de gen, avangardele istorice, precum si arhitectura participativa.
Printre cele mai recente proiecte curatoriale ale sale se numara “100 Dutch Minutes („O suta de minute olandeze” – Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara), 1234567 (Karlsruhe) si Holy Damn It! („Sfinte al naibii!” – Karlsruhe). Felix Vogel a coordonat recent aparitia a doua volume la editura OneStarPress din Paris: cel al lui Renaud Auguste-Dormeuil – Fin de représentation, si cel al Liei Perjovschi – Sense. In plus, scrie si lucreaza la diverse reviste, cum ar fi PAVILION, AFI si Displayer.
In prezent Felix Vogel locuieste si lucreaza in Germania, in Karlsruhe si Konstanz.

Odata cu numirea sa in pozitia de curator al BB4, probabil ca Felix Vogel va fi cel mai tinar curator al unei bienale, din istoria artei.

Co-directorii BB4 sint Răzvan Ion si Eugen Rădescu.

www.bucharestbiennale.org
www.pavilionmagazine.org

Leave a reply (we review all comments)