Oda artificialului

  • by

oda_artificialului

Centrul National al Dansului Bucuresti va asteapta simbata 21 iunie, la spectacolul « Oda artificialului », de Maria Baroncea

CNDB, Sala Ronda, ora 20.00

“Oda artificialului” este un nou spectacol creat de Maria Baroncea, o coproductie internationala realizata de catre CNDB si deSingel (Belgia).

Premiera spectacolului a avut loc pe 11 aprilie 2008 la Red Hall – de Singel, in cadrul Festivalului International “Bouge B”, iar premiera bucuresteana la CNDB, in zilele de 14 si 15 aprilie, in cadrul proiectului « Amprenta ».

Interpreti : Eduard Gabia, Maria Baroncea, Florin Flueras

„Cind eram mica puteam sa fiu copac. Acum vreau sa pot sa fiu mica. Informatii putine inseamna contexte putine. Pina la urma fara aceste lucruri chiar crezi ca poti sa fii copac. Exista o asociere a informatiilor care creeaza contexte. In spectacole, de obicei, incercam sa redam contexte logice in concordanta cu ceea ce stim din viata sau incercam sa creem noi contexte, sa le ducem mai departe. Spatiul scenic este un loc bun pentru astfel de incercari. Este la fel ca mine cind eram mica, nu are informatie, contexte, este neutru.

Cite contexte inventeaza copiii? Eu aveam trei prieteni imaginari de care nu stia nimeni. Eram pe rind fiecare dintre ei, aveam trei vieti noi, trei corpuri noi, trei experiente noi, trei contexte noi.

Viata noastra e construita din contexte, construite in mare parte de altii, de ceilalti, indepartate, dar care au legatura cu tine, pentru ca trebuie sa tii cont de ele. Actiunile mele, vorbesc despre mine si sint citite in cadrul acestor contexte.

Dar cum vorbesc actiunile mele in momentul in care nu stii contextul, in momentul in care intelegi logica actiunilor, insa nu ai scopul, nu ai timpul actiunilor, spatiul.

In continuare am sa scriu “dezvaltare” si acest cuvint nu este scris gresit, doar ca este scris in alt context, in care litera “o” nu exista.

Ceea ce apare in urma contextelor ascunse, a logicii fara de context stiut, a ceea ce vezi si nu intelegi, insa simti, iti place. Ca atunci cind vezi pentru prima oara un animal sau vezi copii jucindu-se de la balcon. Vezi formele logice ale contextelor ascunse, nestiute.”

Leave a reply (we review all comments)