Claudiu Candea – Anestezia

  • by

anestezia claudiu candea

Claudiu Candea si Galeria 26 / OTA
va invita la expozitia

Anestezia

Vernisaj Miercuri 18 iunie ora 19.30

Expozitia lui Claudiu Candea, compusa din cinci desene pe panza de dimensiuni mari, identifica corpul anatomic cu propria realitate interioara; deschide un mediu prin care imagineaza societatea, cultura si conditia umana.

Proiectul sau ne invita la o plimbare prin istoria anatomiei artistice trasand linii de interpretare intre opere ce apartin unei perioade extinse intre secolele xv- xx. Intentia lui este de a tematiza cateva relatii intre anatomie, constructiile culturale ale corpului si imaginile create de artisti in sensul acestui camp complex a carei spatialitate o numeste critic “Anestezia”.

Demersul sau artistic releva un loc anesteziat lipsit de elementele prime si fruste pe care le produce corpul: durere, moarte si decadere; toate astea sunt voalate, corpul isi schimba limbajul. Vorbind sub anestezia vremii, peisajul relevant din interior devine poetica si codajul realitatii noastre. Aici nu se sufera, nimic nu va doare si nimeni nu decade… toate astea devin traire tacita si incantare.

Curator- Adrian Bojenoiu.

Galeria 26 / OTA
Str. Dr. Staicovici nr.26,
Bucuresti
http://26gallery.blogspot.com
0721 840 723

Leave a reply (we review all comments)