Alvaro Siza

  • by

Alvaro Siza. 54 de proiecte
Curator: Carlos Castanheira

……………………………………………….
MNAC, Calea 13 Septembrie, Bucuresti
5 iunie – 31 august 2008
…………………………………………………
vernisaj si lansare catalog/album monografic: joi 5 iunie / 19h00/ etajul 3

Vernisajul va fi precedat de o conferinta despre lucrarile lui Alvaro Siza sustinuta de Carlos Castanheira in Auditorium la 18h00

Organizatori: igloomedia, MNAC
Parteneri: Ordinul Arhitectilor din Romania, Uniunea Arhitectilor din Romania, Primaria Sectorului 1, Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania, Audi
Parteneri media: 24 Fun, Re:PUBLIK, Igloo, Arhitectura
…………………………………….

In acest al cincizecisipatrulea an al carierei lui Alvaro Siza, 54 de proiecte stau marturie pentru un arhitect care, cu pasiune si discretie, a revolutionat arhitectura contemporana. Expozitia ofera o perspectiva generoasa asupra activitatii lui Siza, proiectele fiind prezentate prin schite, machete, texte, fotografii si filme, ce fac vizibila cristalizarea fiecarui concept.

Nascut in 1933 la Matosinhos, langa Porto, Alvaro Siza a schimbat de-a lungul timpului infatisarea oraselor portugheze in primul rand prin proiectele sale ample, publice, dar si prin influenta exercitata asupra mai multor generatii de arhitecti. In 1992, i-a fost decernat prestigiosul premiu Pritzker, iar anul trecut, la prima editie a Trienalei de Arhitectura de la Lisabona, a primit Premiul pentru intreaga activitate, ca o recunoastere a calitatii deosebite a arhitecturii sale, marcata de simplitate si rafinament.

Intr-o vreme a conceptualizarilor exacerbate ce reduc arhitectura la simplu tesut lingvistic, in epoca virtualului si a imaginii prelucrate, Siza isi manifesta interesul pentru relatii spatiale, materialitate si lumina ca elemente expresive ale peisajului natural si construit.

La vernisaj va fi lansat si un album-catalog, primul din seria iglooprofil, care cuprinde toate proiectele din expozitie.

………………………………………………………………
MNAC
Palatul Parlamentului/ Str. Izvor, aripa E4, Bucharest (RO), 050563
tel: +40 21 318 91 37/ fax: +40 21 318 91 38, www.mnac.ro
Deschis: miercuri-duminica 10h-18h

Leave a reply (we review all comments)