48 de ore de muzica la Timisoarade Luiza Alecsandru

48H, unul din cele mai importante evenimente de muzica electronica din Romania, se apropie. Din 2003, in fiecare an, in Timisoara, iubitorii stilului se aduna pentru a petrece impreuna, nonstop, 48 de ore. Muzica si atmosfera de weekend petrecut pe strand, alaturi de prieteni, ca intr-o mare familie. Anul acesta 48H va avea loc intre 30 mai-1iunie, in 3 locatii succesiv, cafeneaua Van Graph, clubul Setup, si strandul Eminescu (open air). Startul se va da vineri de la ora 18:00. La linia de plecare se aliniaza numerosi dj romani si nume celebre ale scenei internationale de drumandbass si breakbeat. Headlinerul de anul acesta, legenda a drumandbass-ului, este dj FABIO (creative source, bbc radio1, uk).

Fabio (creative source, bbc radio1)
Numele sau este sinonim cu drumandbass-ul. Alaturi de Grooverider si LTJ Bukem este vazut ca si parintele unei intregi culturi de club inca de la sfarsitul anilor 80, cultura pe care a continuat sa o modeleze pana in zilele noastre prin emisiunile sale radio de la posturile pirat si pana la BBC Radio1. Fabio este catalogat ca si inventatorul Liquid Funk-ului, iar in acelasi timp labelul sau Creative Source este raspunzator pentru unele dintre piesele care pun la incercare normele, ca si Disco Dodo de exemplu.
Fabio se va afla pentru prima data in Romania, la 48 H.

Big Bud (soundtrax, super8sound)
Producator, dj si owner al labelului Soundtrax Records, Big Bud are la active peste 100 de trackuri, inclusiv 4 albume. Printre labelurile celebre la care a colaborat se numara Creative Source, Nuphonic, Moving Shadow, ParadoxMusic, Basswerk Vibez si Good Looking Records. Sound-ul specific Big Bud a fost influentat de cei peste 25 de ani de ascultat jazz, funk, soul si reggae. Primele productii semnate Big Bud i-au adus acestuia colaborarea de 3 ani cu Creative Source, unde au fost scose numeroase single-uri. Urmatoarea oprire a fost Good Looking Records unde timp de 5 ani a produs drumandbass si downtempo. Apoi a urmat intalnirea cu Dj Element care l-a invitat sa-i conduca alaturi de el labelul Soundtrax. Impreuna au scos17 single-uri si 2 albume, Fear Of Flying si Soundtrax4life vol.1. Fear Of Flying a fost aproape in intregime inregistrat in Belize. Cu numeroase contributii ale unor legende locale, de la icon-ul cultural Lugua, un veteran de 60 de ani care canta in limba traditionala a sclavilor africani pana la vocile unor tineri ca G Rhymes , Danmarkus si Hooligan,albumul a devenit cel mai divers proiect in care BUD a fost implicat. Fear of Flying “the remix project” este noul album, pe care BUD se pregateste sa-l lanseze si care contine remixuri ale pieselor sale realizate de Dj celebri ai scenei drumandbass. Dj-ingul este o activitate recenta in viata lui Bud prin care impartaseste vibe-ul Soundtrax si muzica pe care o produce de peste un deceniu.

Merka (fat! Records)
Tanarul dj originar din Somerset, UK si-a inceput activitatea de muzician intr-o trupa, a mixat drumandbass inca in timpul liceului in diverse cluburi si a sfarsit cu o diploma de Recording Arts. Managerul sau il alinta “noul Photek”, si The Independent il considera foarte amuzant. In 2007 si-a lansat albumul de debut, ’Beserka’ la Chew the Fat! in clubul londonez The End. ’Beserka’ a fost primul release de album la Fat! Records si a fost foarte bine primit de presa si public. La acelasi label urmeaza sa apara in 2008 alte doua proiecte semnate Merka. Artistul a mai produs remixuri pentru Soul of Man, Unique 3 si Dub Pistols, si a lansat un bootleg label. Vesnic fan al platanelor, Merka si-a construit o reputatie de Dj fresh cu gig-uri in UK, Europa si Australia, a realizat deja un back to back cu Pendulum si a mixat in cel mai mare club din lume, Space in Ibiza.

Alley Cat (skunkrock, reinforced)
A ajuns in UK acum aproape 10 ani, la labelul Skunkrock Productions din Londra la a imagine a lucrat ca producator, dj, si promoter. In al 11-le an de djing, Alley se bucura deja de o reputatie pe cont propriu, cu diverse gig-uri in Europa si cu o rezidenta de peste 8 ani la Icon Club din Berlin. In 2008 Alley planuieste sa se intoarce la productie, la job-ul ei ca booking agent la Agentia ESP si gig-uri in Dublin, Moscova, Budapesta, Berlin, Londra si multe altele.

Mc Mike Romeo
Cunoscut mai ales datorita colaborarilor sale cu BAU si cu dj Cornflex, Mike Romeo este una dintre cele mai calde voci ale scenei. El va fi gazda celor 48H, impreuna cu mc Tina si Agent mc.

http://48h.anonimtm.ro

2 thoughts on “48 de ore de muzica la Timisoara”

  1. Pingback: Feeder » Foto + video de la 48h 2008

Leave a reply (we review all comments)