Fabrica de Muzica

  • by

Fabrica de Muzică Şi finala „Manifest Yourself”

După curajosul şi ineditul proiect „Manifest Youself” iniţiat anul trecut, Revista „Sunete” organizează împreună cu compania de event architecture Event Plus în zilele de 29 şi 30 mai la Clubul Ţăranului Român, Fabrica de Muzică – un eveniment ce vizează antrenarea în noi proiecte muzicale atât a tinerilor artişti, cât şi a oamenilor de muzică din mass-media românească. Vor participa aşadar reprezentanţi ai industriei muzicale autohtone, în încercarea de a studia şi a trasa o direcţie, de a găsi cea mai bună cale pe care artiştii, fie aceştia veterani sau tineri fără experienţă, să poată merge spre succes. Demersul nostru este în interesul tuturor şi în general pentru promovarea culturii muzicale româneşti.

„Fabrica de muzica” reprezintă continuarea firească a proiectului „Manifest Yourself”, practic un nou nivel la care a ajuns această manifestare culturală.

„Fabrica de Muzică” se doreşte a fi o întâlnire cu ecou între artişti debutanţi, care aspiră să-şi croiască un drum în industria muzicală autohtonă şi oameni de muzică: artişti consacraţi, compozitori, case de discuri, oameni de radio şi televiziune, promoteri locali, producători sau jurnalişti.

Pentru a ne îndeplini obiectivele, am dedicat fiecare din cele două zile unor evenimente speciale: workshop-uri cu teme specifice, pe care le dorim a fi principalul „instrument de lucru” din „Fabrica de Muzică”. Temele ce vor fi supuse discuţiilor vor fi:

Cultura muzicală şi banii
Reflectarea industriei muzicale româneşti în media
Cultura de concert din România
Muzică de calitate în România /Reţeta succesului unui artist.

Desigur, rămâne de văzut cât de departe şi mai ales unde anume vom ajunge cu discuţiile, dar asta nu este totul. În „Fabrica de Muzică” se vor găsi (în standuri special amenajate) produse muzicale (de la discuri la instrumente şi accesorii), impresari, reprezentanţi ai caselor de discuri majore din România, studiouri de înregistrări, firme de sunet şi lumini, iar în fiecare zi vom avea parte de muzică de calitate. Fiecare seară este rezervată concertelor – câte cinci trupe în fiecare seară – respectiv finalistele concursului „Manifest Yourself”. Astfel, participanţii vor fi invitaţi să voteze trupele câştigătoare ale concursului, iar trupele clasate în final pe primele două locuri vor fi premiate de către organizatori şi de către sponsorii concursului. Trupa care va ocupa locul secund se va bucura de o dotare completă oferită de Guitar Shop, iar ocupanta locului întâi – nici mai mult, nici mai puţin – va semna un contract pentru editarea, lansarea şi promovarea unui prim material discografic.

Credem că sună cel puţin bine şi aşteptăm „oamenii muncii” din industria muzicală la „Fabrica de Muzică”.

SUNETE

“Prin acest proiect încercăm să scoatem la suprafaţă valorile şi să le diferenţiem de nonvalori. Pentru că dorim ca evenimentul nostru să evidenţieze nu doar prin formaţiile descoperite ci şi prin modul de organizare am decis să lucrăm cu Event Plus şi suntem mulţumiţi de alegerea făcută”, a declarat Anghel Tiberiu – Sunete

“Suntem încântaţi să fim implicaţi în concretizarea proiectului „Manifest Yourself”. Fiind prima întâlnire de acest gen din România, compania Event Plus este mândră să ajute la punerea pietrei de temelie pentru evenimentele Manifest Yourself. Încă de la intararea sa pe piaţa de organizare de evenimente, Event Plus a fost un susţinător al acţiunilor culturale si dorim ca acest lucru sa se intample si pe viitor.” a declarat Andreea Dumitru, Managing Director, Event Plus.

Programul « Fabrica De Muzica »

Joi, 29 mai
Ora 14.00: Întâmpinarea invitaţilor şi publicului, acomodare
Ora 15.00: Workshop cu tema: „Cultura muzicală şi banii”
Ora 17.00: Pauză
Ora 18.00: Workshop cu tema: „Reflectarea industriei muzicale româneşti în media”
Ora 20.00: Concert cu primele 5 trupe finaliste din MYM : VooDoo, Audiogram, Za` Duff, Phaser, The Mushroom Story
Ora 01.00: Rock DJ – set

Vineri, 30 mai
Ora 14.00: Primirea invitaţilor şi publicului, acomodare
Ora 15.00: Workshop cu tema:„ Cultura de concert din Romania ”
Ora 17.00: Pauză
Ora 18.00: Workshop cu tema: „Muzică de calitate în România?” Reţeta succesului unui artist”
Ora 20.00: Concert cu următoarele 5 trupe finaliste MYM: Sonatic, Fusion Core, Nuage, Abis, Minus
Ora 02.00: Nominalizarea celor 10 finalişti, decernarea premiilor pentru câştigători
Ora 02.15: Rock DJ – set

Pe www.manifestyourself.ro/fabricademuzica funcţionează un blog unde aşteptăm întrebări şi sugestii referitoare la temele dezbătute la workshop-uri. Cele mai interesante întrebări şi teme de discuţie vor fi premiate cu câte o invitaţie la eveniment.

Pentru a participa la eveniment, membrii trupelor (de orice gen) din România, trebuie sã completeze un formular pe SiTE-ul www.manifestyourself.ro/fabricademuzica şi vor primi automat o invitaţie gratuitã la fabrica de muzicã.

Leave a reply (we review all comments)