gute aussichten – noua fotografie germana

  • by

gute aussichten – noua fotografie germana

05.3.08 – 25.3.08

Vernisaj: miercuri, 5.03.2008, ora 18:00

Galeria Noua, Str. Academiei 15

„gute aussichten – noua fotografie germana” se numeste concursul de fotografie, in cadrul caruia se face o selectie anuala din lucrarile de licenta ale studentilor tuturor facultatilor germane, care ofera fotografia ca materie de studiu. Lucrarile selectate se publica in final intr-un catalog si sunt trimise in turnee internationale.

Această initiativa unica, devenita celebra in Germania, a debutat in anul 2004, scopul ei fiind sustinerea fotografiei inca “proaspete” in a-si gasi drumul atat catre specialisti cat si spre publicul larg. „Terminarea studiilor, (…) un inerent moment de deruta si contactul cu ‘adevarata viata’, pareau a fi momentul oportun pentru tineret sa demonstreze de cat potential creativ poate da dovada, inainte ca acesta sa se piarda, cel mai probabil, printre solicitarile vietii cotidiene. A expune studentii publicului larg in exact acel moment, inseamna a le sustine propriile eforturi atunci cand vor trebui sa-si construiasca singuri un drum in viata.” – e de parere Josefine Raab, initiatoarea si directoarea expozitiilor “gute aussichten”.

Expozitie realizata in parteneriat cu: Goethe Institut Bucuresti si IFA – Institut für Auslandsbeziehungen e. V.

P.S. Expozitia gute aussichten – noua fotografie germana, planificata inainte ca Galeria Noua sa fie nevoita sa isi intrerupa activitatea expozitionala, va avea loc la adresa si data mentionate mai sus in urma unei intelegeri cu Muzeul Municipiului Bucuresti.

Leave a reply (we review all comments)