nimic.precis & Dedublarea @ CNDB

  • by

nimic.precis/Ready(Modern)Made
22/02/08
CNDB/Sala Rondă, orele 19.00

nimic.precis a fost prezentată în octombrie 2006 ca work in progress la Bucureşti şi Bacău, iar în versiune finală la Festivalul de Dans de la Sibiu.
În această piesă „personală” foarte atent construită destăinurea devine abstractă prin apropierea cu dansul, codul coregrafic instalat devenind filtrul poveştii.
„O piesa despre o întâmplare petrecută acum 28 de ani. Am încercat să o inţeleg şi să o explic. Am încercat, dar am ajuns numai la răspunsuri nesatisfacătoare, gen: revista Cutezatorii, comunismul, familia, religia (toate au un rost pe lume), asa ca am renunţat. Mai onest şi reprezentativ mi s-a părut „să fac coregrafia” acestei întâmplări. Ce-a ieşit e greu de descifrat, mai ales din cauza confuziei şi a întunericului. Adica nu a ieşit nimic concret, performant… sau a ieşit un nimic foarte precis. nimic.precis”. Florin Fieroiu

Dedublarea
28/02/2008
29/02/2008
CNDB/Sala Rondă, orele 19.00

„Dedublarea este lucrarea de absolvenţă a Mădălinei Dan. Ea demistifică clişee, convenţii, reguli predate în şcoala de coregrafie, cu un umor pliat excelent pe fiecare situaţie în parte, revoltându-se cu ironie împotriva ready-made-urilor retorice din dans. Mădălina Dan transformă tradiţia pedagogică într-o sursă de inspiraţie care o ajută să se distanţeze, prin deconstrucţie, de schematismul gândirii, stereotipiile verbale utilizate de profesionişti, şi ridicolul situaţiei în care se află dansatorii deveniţi victime ale procesului de creare şi interpretare a unei partituri coregrafice”.
Mihaela Mihailov

Rezervari la spectacole se fac de luni pina vineri la tel. + 40 (21) 318 86 76 sau 07460 999 42, intre orele 10:00 – 16:00 sau la adresa rezervari@cndb.ro. Rezervarile pe email sunt valabile doar cu confirmare din partea organizatorilor. Nu se pot face rezervari prin email in ziua reprezentatiilor.
Biletele se pun in vinzare cu o ora inaintea spectacolului.

Acces : B-dul Nicolae Bălcescu nr. 2 (TNB, etaj 4, langa Laptaria lui Enache)

Leave a reply (we review all comments)