THE HAVANA LOUNGE

LIVE FROM BUENA VISTA – THE HAVANA LOUNGE
Maestrii muzicii cubaneze revin la Bucuresti!

Dupa succesul concertului sustinut la Sala Palatului in luna mai a anului trecut, The Havana Lounge va reveni in Bucuresti pe 10 februarie 2008, in cadrul unui nou eveniment din seria “World Music Masters”. Proiectul “Live From Buena Vista – The Havana Lounge” reuneste elitele muzicii traditionale cubaneze, membri ai celebrelor orchestre Afro-Cuban All Stars, Buena Vista Social Club, Sierra Maestra si Tropicana.

Pentru membrii The Havana Lounge – supranumiti “los superabuelos”, “superbunicii” ritmurilor cubaneze – muzica este o traditie de familie, transmisa din generatie in generatie. Inca de la 1930, cartierul Buena Vista a fost sinonim cu traditia muzicala cubaneza, muzicieni celebri precum Compay Segundo, Ibrahim Ferrer, Omara Portuondo sau Pio Leyva lansandu-si carierele in faimoasele cluburi exclusiviste ale Havanei.
Concertele The Havana Lounge recreeaza atmosfera acelor vremuri, oferind spectatorilor o calatorie in cultura si istoria Cubei, printr-un reportoriu ce cuprinde son montuno, mambo, cha cha, salsa, rumba, guajira, danzon si bolero.

Organizat de Emag!c Entertainment, spectacolul din februarie o va readuce la Bucuresti pe “Marea Doamna a muzicii cubaneze”, Teresa Garcia Caturla.
Fiica cea mica a celebrului muzician Alejandro Garcia Caturla, Teresita s-a nascut in Remedios, Cuba, iar cariera ei se intinde pe o perioada de mai bine de 40 de ani. In 1963 a fondat faimosul cvartet D’Aida, alaturi de Omara Portuondo, Xiomara Valdes si Lili Penalver, iar la inceputul anilor ’80 si-a inceput cariera solo. In cadrul proiectului Buena Vista Social Club, Teresita Caturla a colaborat cu celebrii Ibrahim Ferrer, Pio Leyva, Tito Gomez, Arturo Sandoval si Ruben Gonzalez, iar in 1998, s-a alaturat orchestrei Afro Cuban All Stars, alaturi de care a sustinut spectacole in toata lumea.

Mai multe informatii despre locul de desfasurare a concertului, pretul biletelor si componenta exacta in care The Havana Lounge va concerta la Bucuresti vor fi anuntate in curand.

foto: Andrei Michailov

3 thoughts on “THE HAVANA LOUNGE”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.