Tom Chamberlain – Sleeping Standing Up

  • by

Galeria Andreiana Mihail va invita joi, 8 noiembrie 2007 ora 19.00 la vernisajul expozitiei “Sleeping Standing Up” .

Artist: Tom Chamberlain

„La ce ne asteptam cind privim un tablou? Ce intrebari avem si ce raspunsuri dorim sa primim? In lucrarile lui Tom Chamberlain nu exista certitudini – nu exista o imagine pe care sa o pastram – ci o prezenta simtita si vazuta.

Prin actiunea treptata si repetata a pensulei, Chamberlain construieste o suprafata care se pune pe sine in discutie. Asa cum se intampla si in fotografie, timpul se construieste si se reveleaza prin lumina. Nu este invocat insa nici un “moment decisiv”, ci mai degraba un spatiu propice revelatiilor, o oglinda indreptata nu catre lume ci catre experienta intima a introspectiei.

Lucrarile lui Tom Chamberlain sunt migalos construite, cu ajutorul unor repere alese dinainte, ce nu tintesc catre un punct culminant ci mai degraba catre senzatia imediata, catre acel spatiu care precede finalitatea si intelesul: ele constituie un dialog continuu intre constructie si deconstructie, intre stabilitate si disolutie.

Intelegem lucrarile lui Tom Chamberlain doar daca sintem pregatiti sa le privim”

Text: Keran James

Nascut in 1973, Tom Chamberlain a absolvit Royal College of Art in 1999. a fost inclus in expozitia “Shimmering Substance” curatori Barry Schwabsky si Catsou Roberts la Centrul de Arta Contemporana Arnolfini din Bristol, si a expus atat in Statele Unite cat si in Europa : la Kontainer Gallery si Chung King Project, Los Angeles, Galeria Hollenbach din Stuttgart si Zurich, Galeria Andreiana Mihail din Bucuresti.

Expozitia va fi deschisa pana la data de 4 decembrie 2007.

Galeria Andreiana Mihail
Str. Pandele Tarusanu, 4 Bis
Bucuresti, Romania
Telefon 0722 650 221; 0721 286 376
info@andreianamihail.com

Leave a reply (we review all comments)