10 Ani de Muzica Electronica Urbana : Festivalul TM07Base

  • by

Festival esential in peisajul romanesc dedicat muzicii electronice si urbane – TM07BASE – a 10a editie a festivalului marcheaza tot atatia ani de activitate din partea TMBase.

Cu headlineri internationali precum legendarul Dieselboy (Human Imprint), trupa Wax Tailor Live, maestrul nordic TeeBee (Subtitles, Metalheadz, Photek Production), UK DMC Champion JFB, Blame(720 degrees, Moving Shadow), Femmes With Fatal Breaks, prieteni de la editiile anterioare precum Jay Cunning(Menu Music) si Suie Paparude, cu unele dintre cele mai valoroase acturi din Romania, impreuna cu djs si producatori la inceput de drum – TMBase va invita sa sarbatoriti intre 18-20 octombrie la Timisoara, miscarea electronica urbana.

Mult mai multi artisti, detalii si informatii vor fi anuntate in curand.
Keep an eye on:
http://www.myspace.com/tmbasero
http://www.tmbase.ro/tm07base

—————————————————–

Headlineri Confirmati !

DIESELBOY Human Imprint
Legendarul ambasador al spectrului sonor din State – Dieselboy – vine mandatat in misiune audio-speciala la TM07BASE. Liderul miscarii drumandbass americane, capul puternicului label project HUMAN / HUMAN IMPRINT este una din personalitatile iconice ale drumandbassului la nivel global. Prin productiile sale si seturi monstruoase, Dieselboy este cap de afis la numeroase evenimente mari de muzica electronica, a pus muzica in deschiderea unor trupe rock precum Disturbed si Orgy dar si pe aceleasi scene cu Busta Rhymes, David Bowie & Moby ! Dieselboy 2007 Drumandbass !
Web:
http://www.myspace.com/dieselb0y
http://www.myspace.com/humanimprint
http://www.djdieselboy.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Dieselboy

TEEBEE Subtitles, Metalheadz, Photek Prod.
Maestrul nordic al sunetului, Teebee este fara indoiala instigatorul noului sunet greu de drumandbass. Unul dintre cei mai buni producatori la nivel mondial prezinta o muzica severa fara sa cada in clisee – LP-ul Anatomy produs impreuna cu Calyx este deja una din productiile de referinta ale lui 2007. Seturile sale sunt impecabile si abunda in elemente eclectice si imprevizibile. La TM07BASE ,Teebee se intoarce la Timisoara pentru a face o demonstratie de forta si tehnica !
Web:http://www.myspace.com/teebeesubtitles | http://en.wikipedia.org/wiki/Teebee

WAX TAILOR LIVE!
Maestrul francez al hip-hopului abstract cheama intariri pentru TM07Base unde va fi prezent cu trupa LIVE: platane, laptop, video, violoncel, voce si flaut. Reconfirmat ca un act de varf odata cu lansarea celui de-al doilea album : “Hope & Sorrow” – Wax Tailor va prezenta un piesaj audio complet folosind o paleta sonora diversa reflectand asupra influentelor sale din turntablism, trip-hop, soul, jazz si funk.
Wax Tailor vor fi prezenti pe scena festivalului cu sprijinul Centrului Cultural Francez si Cultures France.
Web: http://www.myspace.com/waxtailor |http://www.waxtailor.com

JFB UK DMC CHAMPION 2007
Cunoscut publicului din Romania pentru prestatiile uimitoare de la TMBase Music Workshop 2005, TM05BASE si Turneul din Vara lui 2006, recent incoronatul UK DMC Champion 2007, aduce un gust aparte turntablismului construind seturi intricate cu elemente de drum and bass, turntablism, breaks, hip-hop si jazz intr-un spectacol bogat in diversitate si energie. and the DMC winner 2007 is? Web: http://www.myspace.com/jfbdj

BLAME720 Degrees, Metalheadz, Moving Shadow / UK
Unul dintre inovatorii originali ai genului drumandbass, BLAME a re-explodat in scena internationala prin productiile sale, cu release-uri la propriul label: 720 degrees, precum si noi productii la Hospital, Moving Shadow si MetalHeadz Blame trece dincolo de conceptele clasice aducand noutate in muzica care o iubeste.
Web:http://www.myspace.com/blame720 |http://www.720-degrees.com/

JAY CUNNING MENU MUSIC, KISSFM / UK
Cel mai incendiar DJ de breakbeat – Jay Cunning – satisface nevoile de breakbeat ale publicului cu o selectie energetica si eclectica, inca din 1996 (cand era implicat simultan in scenele de Old Skool, House, Drumandbass si chiar Garage). Dupa ce a rupt publicul electronic urban din Romania in randuri repetate la TM02BASE, TM03BASE, TMBASE Music Workshop 2003 si TM04Base – unul dintre cei mai longevivi prieteni ai festivalului – Jay Cunning revine pentru editia a 10 a festivalului TMBASE. Noul promovat capitan al breakbeatului pe KissFM aduce in selectiile sale inovatia fara sa cada in experiment, accesibil fara a fi siropos si divers fara discriminare ! Web:http://www.myspace.com/jaycunning | http://www.menumusic.com/ | http://www.jaycunning.co.uk/

FEMMES WITH FATAL BREAKS Berlin, Germania
Va prezentam 2 dj si un MC, fete fatale – cu breakbeat, dub, hip hop si drumandbass – din “capitala muzicii electronice” – fiecare dintre componentele crew-ului detine o experienta bogata in cadrul scenei underground de muzica electronica din Berlin. Inarmate cu selectii rafinate, FEMMES WITH FATAL BREAKS prezinta la TM07Base Ruff Girl Power ! Femmes with fatal breaks vor fi prezente in cadrul festivalului cu ajutorul Centrului Cultural German Timisoara.
Web:www.femmes-breaks.com/

SUIE PAPARUDE Bucuresti
Prezenti anual – prieteni vechi ai festivalului TMBase, formatia romaneasca de mega-sunet Suie Paparude – va fi si anul acesta in postura de traditionalii trouble-makers. Pregatiti-va pentru ritmuri fresh si atitudine de scoala noua, Suie Paparude va face sangele sa pompeze in vene !
Web:http://www.suiepaparude.ro

Mult mai multi artisti, detalii si informatii vor fi anuntate in curand.
Keep an eye on:
http://www.myspace.com/tmbasero
http://www.tmbase.ro/tm07base

Alaturi de lineup-ul puternic , editia aniversara TM07Base aduce si cele mai generoase spatii in care festivalul s-a desfasurat vreodata. Cele 2 hale industriale care vor gazdui zilele principale ale evenimentului sunt situate in zona centrala a Timisoarei, in complexul industrial dezafectat de pe Str. Gheorghe Lazar nr. 26 (fostele hale Fructus) cu intrarea de pe Strada Pictor Zaicu.

Locatia TM07Base Poza Satelit : http://www.tmbase.ro/tm07base/map.jpg

Leave a reply (we review all comments)