Pink Martini in Romania

  • by




Celebra in toata lumea pentru aparitiile live electrizante, orchestra Pink Martini va ajunge si la Bucuresti in aceasta toamna, in cadrul turneului de promovare a noului album, “Hey Eugene!”. Organizat de Emag!c Entertainment, spectacolul va avea loc la Sala Palatului pe data data de 27 octombrie, si promite publicului roman o experienta muzicala fabuloasa, o incursiune in lumea ritmurilor si armoniilor! Biletele pentru concert vor fi puse in vanzare in zilele urmatoare, dupa ce Sala Palatului va oferi confirmarea finala a disponibilitatii in aceasta perioada.

Cu un sound inovativ, imbinand influente variate, de la cuban-jazz si muzica de camera pana la marsuri braziliene si soundtrack-uri de filme “noir”, Pink Martini si-a etalat repertoriul multilingvistic pe scene celebre din intreaga lume. Fragmente de istorie si cultura devin adevarate “bijuterii” muzicale in interpretarea celor doisprezece membri ai “micutei orchestre” din Portland, Oregon, muzicieni profesionisti, cu vasta experienta intr-o multitudine de genuri si stiluri.

Virtuozul pianist Thomas Lauderdale a fost cel care a pus bazele formatiei in 1994, pe vremea cand era student la Harvard. Aici a cunoscut-o pe China Forbes, “diva” Pink Martini, iar repetitiile din camera de camin – ariile de Verdi si Puccini interpretate de Forbes si acompaniate de Lauderdale la pian – au reprezentat inceputul colaborarii celor doi. Prima piesa a formatiei, “Sympathique” (“Je ne veux pas travailler”), a devenit instant un hit in Franta si a dat numele primului album Pink Martini. Lansat in 1997, “Sympathique” a primit discul de platina in Franta si pe cel de aur in Elvetia, Grecia si Turcia, succes reconfirmat sapte ani mai tarziu de cel de-al doilea album, “Hang on Little Tomato”, premiat in Germania, Franta, Canada, Grecia si Turcia. “Hey Eugene!”, cea mai recenta aparitie discografica semnata Pink Martini, ofera ascultatorului o fascinanta calatorie in jurul globului, un “studiu arheologic al muzicii, imbinand melodii si ritmuri din diferite parti ale lumii pentru a crea un sound modern” (Thomas Lauderdale).

Leave a reply (we review all comments)