Saddo and Other la Streetwise

Saddo and Other
la Streetwise

28 iunie – 15 iulie 2007
vernisaj: 28 iunie, ora 20.00

Other spune ca este “un nomad nascut in Canada”, care face parte din marea familie a street art-ului mondial. A inceput sa faca graffiti in anii ’90, in contextul miscarii graffiti “hiphop” din America de Nord. Cu timpul si-a definit practica, desenand pe trenuri de marfa forme hibride de graffiti si “hobo art” – desene pe care calatorii si muncitorii le faceau pe trenuri inca din 1850. In timp ce lucrarile sale calatoresc pe sine din Canada pana in Mexic, artistul “merge din tara in tara si lasa mici parti din el in toata lumea – urme de aerosol, vopsea acrilica, markere si chiar creta… orice lasa urme…”

Saddo a terminat grafica la Facultatea de arte din Cluj insa numai dupa ce a terminat studiile a redescoperit “bucuria de a desena exact ce am eu chef ca si atunci cand eram copil, la Sovata si imi petreceam toata ziua desenand intr-un caiet”. Saddo deseneaza monstri, “monstri urati, cateodata monstri dragutzi si colorati, depinde”. Lui Saddo ii place mai mult decat orice sa deseneze – “mi-ar placea cel mai mult din lume sa pot sa desenez doar, sa nu mai fiu nevoit sa fac alte chestii. Si imi place sa desenez impreuna cu alti oameni”. A si facut-o cu mai multe ocazii impreuna cu colectivul The Playground din Cluj si in ultima vreme cu Other care pentru Saddo este “unul din artistii mei preferati, inca dinainte sa il cunosc”.

Program de vizitare:
sambata, duminica: 15-19
luni – vineri, cu programare la tel: 0723 240 434

Streetwise Gallery
Str Aurel Vlaicu nr 146,
colt cu Paul Greceanu
Langa statia de metrou Stefan cel Mare.
10 min pe jos din Piata Romana.
Cauta pe harta.

Contact:
vladnanca@yahoo.com
http://streetwisebucharest.blogspot.com/

3 thoughts on “Saddo and Other la Streetwise”

  1. Deci eu nu inteleg.. Asta nu e street-art.. nush de ce toti zic asta.. Street art dupa mine ESTE SI VA FI numai graffiti si alte chestii gen stenciluri cu unele mesaje sau ceva creativ. Ori desenu de mai sus din dreapta e UN MARE NIMIC… DECI oricine face personaje din acelea..Astia care fac deastea ii consider oameni care nu au fost talentati la graf. Eu nu sunt graffer, dar asta nu e street art si niciodata nu va fi. Poate in conceptia romanului este. Deci genu ala de personaje e f simplu. Oricine il face.. Numai ca nu toata lumea e asa plictisita.. Nush.. nu e impresionant deloc.. Eu n-am nimic cu aia care fac astea sau care le plac astea.. doar as cere sa nu mai fie numit streetart.. deoarece nu e ! Nush.. gasiti alti nume ca e chiar penibil…

Leave a reply (we review all comments)