ISH in Romania

  • by





Artiştii olandezi îşi împărtăşesc talentul liceenilor din Bucureşti

26 mai, Piaţa Revoluţiei
Spectacol excepţional de dans, cascadorii pe role, arte marţiale, breakdance, beatbox, disco skating

Între 14 şi 25 mai, compania olandeză de teatru şi dans ISH va desfăşura la Bucureşti un proiect educaţional la Palatul Copiilor prin care aproape 40 de liceeni din Bucureşti vor beneficia de instruire din partea trainerilor ISH şi vor realiza un mini-spectacol ce va fi prezentat publicului în deschiderea show-ului ISH ce va avea loc în Piaţa Revoluţiei pe data de 26 mai. Acest proiectul educaţional se desfăşoară cu sprijinul Palatului Copiilor şi al Ministerului Educaţiei şi Cercetării din Romania.

Spectacolul 4-ISH al companiei olandeze ce va avea loc in Piaţa Revoluţiei este o experienţă fascinantă care implică mult dans, sport şi muzică. Talentul membrilor trupei ISH se va desfăşura în cadrul unor momente aproape neverosimile de dans acrobatic şi acrobaţie pe role, breakdance, arte marţiale, street-dance, BMX, beatbox şi multe altele.

ISH va susţine un spectacol şi la Sibiu, în Piaţa Mare, pe data de 29 mai.

Compania ISH a fost înfiinţată în 1999 de Marco Gerris, pe atunci unul dintre cei mai tineri producători de teatru din Olanda. Iniţial, ideea a fost de a crea un spectacol care să integreze discipline din circuitul străzii şi al cluburilor, incluzând acrobaţii, dans pe role, breakdance, artă video, DJ, arte marţiale, rap, beatbox şi chiar bungee jumping. Aceste discipline, combinate cu elemente de muzică pop, clipuri viedo, desene animate, jocuri video şi filme, au stat la baza înfiinţării ISH şi a unui nou fel de spectacol.

„Practic, Marco a recrutat tinerii care îşi încercau talentele prin parcurile din Amsterdam şi le-a oferit oportunitatea, resursele şi cadrul în care să se poată manifesta artistic şi să poată împărtăşi rezultatele muncii lor cu un public larg.” (Arvid Silos, International Production Manager în cadrul ISH.)

Numele companiei vine de la sufix-ul ”ish” din limba engleză şi doreşte să sugereze varietatea. ISH reprezintă caracterul multidisciplinar şi multicultural al companiei şi al producţiilor sale, precum şi al artiştilor. Compania îşi are sediul la Institutul ISH din Amsterdam, unde se creează spectacolele şi se desfăşoară diferite proiecte educative pentru tineri.

Extrase din presa internaţională:
“După ce se pune în mişcare, 4-ISH este într-adevăr ceva aparte. Chiar şi cei mai devotaţi fanatici ai rolelor realizează că aşa ceva – nu au mai văzut” … “Soliştii de breakdance sunt de asemenea extrem de talentaţi şi creativi” (Chicago Tribune)
“4-ISH, un grup excelent … debordând de entuziasm şi energie” (Salsa Chicago)
“Uimitor de entuziaşti şi inspiraţi” (The Daily Journal)

– via yazee

Leave a reply (we review all comments)