LAIBACH live la Sala Agronomie pe 15 feb !!!

  • by



O sansa unica de a vedea spectacolul trupei Laibach!
Concert pe 15 februarie la sala Agronomia!
Precursorii trupei Rammstein va pregatesc un megashow.

Evenimentul are loc pe 15 februarie la Sala Agronomia si este organizat de One Event si Livada. Biletele au pret unic de 60 RON si se gasesc in reteaua de magazine Diverta, la magazinul Muzica, in Librariile Carturesti, magazinul Midola [situat la parterul Magazinului Victoria] si online la Bilete.ro.

Show-ul Laibach este unic, un spectacol de sunet si imagine al unei trupe legendare cu o misiune socio-politica la fel de importanta ca si cea muzicala. Astfel Laibach se situeaza in galeria actelor artistice de pionierat, un eveniment care se bucura de un impact imens in toata Europa si recent si in Statele Unite.

Trupa s-a infiintat in anul mortii lui Tito (1980), la Liublijana.

Influenta Germaniei asupra Sloveniei dealungul istoriei a pus o amprenta semnificativa asupra formatiei. Insusi numele de Laibach in germana inseamna Liublijana. La inceputul carierei, Laibach a fost considerata o formatie de nisa, insa trupe precum Rammstein au preluat stilul lor, afirmand deschis ca sunt inspirati de look-ul si sound-ul acestora, ducand astfel mostenirea Laibach in zona mainstream. Astazi, Laibach se bucura de un public fidel si elitist.

Considerata o formatie subversiva, Laibach nu a fost pe placul autoritatilor comuniste iugoslave. Motto-ul trupei a fost mereu “Doar Dumnezeu poate subjuga Laibach !”

Astfel ca la inceputul anilor ’80 le-a fost interzisa orice aparitie live si comercializarea primului lor album. Au sustinul totusi spectacole in clandestinitate pentru ca 10 ani mai tarziu, dupa caderea comunismului sa cante alaturi de Filarmonica Slovena de stat in fata presedintilor catorva state.

Discul care le-a adus afirmarea este Opus Dei (1987). Alte albume esentiale sunt Let It Be (1989), Jesus Christ Superstar (1996) Kapital (1993), NATO (1994), WAT (2003) si în 2004, best of-ul Laibach Anthems, care contine si o varianta la evergreen-ul Mama Leone.

Noul album Volk (Octombrie 2006, Mute) contine 14 piese, fiecare fiind un imn national în versiunea Laibach. Toate discurile Laibach sunt produse de prestigioasa casa de discuri londoneza Mute Records, in al carei portofoliu mai figureaza Depeche Mode, Nick Cave & The Bad Seeds, Pet Shop Boys, Moby sau Goldfrapp.

Incalzirea publicului va fi facuta de catre MATZE.

MATZE este proiectul de suflet al lui Cristian Stanciu, membru Shukar Collective, si unul dintre pionierii scenei electro din Romania. El va fi sustinut pe scena de doi dintre colaboratorii sai, dar asta dorim sa ramana una dintre surprizele acelei seri.

Mai multe informatii despre MATZE puteti gasi pe pagina sa de pe MySpace: www.myspace.com/crimatze

Leave a reply (we review all comments)